Vyrovnané střetnutí v 51. minutě rozsekl domácí kapitán Petr Jurča, který se vrátil do sestavy SHK po dvou měsících. Vydařenou premiéru v modrooranžovém dresu mají za sebou zlínští mladíci Jáchym Janošek, Sebastian Fajkus a Matěj Sebera, kteří slušným výkonem pomohli slováckému celku k důležitým třem bodům. „Jsem spokojený. Kluky jsem za výkon pochválil. Byl to vyrovnaný zápas. Určitě to nebylo jednoduché, ale ve finále jsme to ubouchali. Kolikrát je lepší vyhrát 2:1, než třeba 5:1,“ pochvaloval si po utkání domácí kouč Michal Konečný.

V první třetině byl k vidění vyrovnaný hokej. Drtiči udeřili hned ze své první vážnější šance. Po pětatřiceti sekundách se prosadil Komínek a bylo to 1:0.

První hejtman Jihomoravského kraje Stanislav Juránek.
Juránek o vzniku kraje: Felicie s 150 tisíci kilometry a "Vypadněte" od vrátného

Ve zbytku úvodní části se ale spíše oba týmy spíše hledaly. Dobře rozjeté akce brzdily časté nepřesnosti, vyložených šancí nebylo mnoho. Drtičům vázla souhra, mladíci se Zlína se ale snažili.

Hodonín - Kopřivnice 2:1
- Třetiny: 1:0, 0:0, 1:1.
- Branky a nahrávky: 1. Komínek, 51. Jurča (Miklík) – 45. Marek (Gola). Rozhodčí: Maťašovský – Maloušek, Komínek. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 997.
- SHK Hodonín: Kubáň (Haloda) – Věžník, Ševčík, Sedláček, Slabý, Miklík, Horák, Janošek – Pröschl, Jurča, Sebera, Bulín, Hložánek, Leška, Janás, Fajkus, Komínek, Krejčí, Mlynář, Charvát.
- HC Tatra Kopřivnice: Hromada (Kučera) – Štěpánek, Krzak, Imrich, Bail, Fojtík, Stříž – Sluštík, Jakub Mach, Bochnak, Matěj Mach, Daron, Suchý, Pěnčík, Gola, Hrubý, Marek, Fojtík, Gebauer.

Fotbalový výsledek 1:0 svítil na tabuli i po čtyřiceti minutách. Oba týmy dobře bránily, dramatických momentů i vyložených šancí bylo poskrovnu. Kopřivnice ve 45. minutě skóre srovnala, když se po chybě domácí defenzivy prosadil Marek.

Drtiči si po vyloučení Gebauera mohli vzít vedení zpět, ale další početní výhodu v zápase nezužitkovali. Krátce po návratu zkušeného hostujícího útočníka se ale Jihomoravané podruhé prosadili. V čase 50:40 se trefil kapitán Jurča a přiblížil Hodonín důležité výhře.

Hotovo ale zdaleka nebylo. Tatra bojovala, v závěru se ale o nápor připravila dalším faulem sama. Hosté i tam mohli výsledek srovnat, když v posledních dvaceti sekundách protivníka zmáčkli, ale výtečný Kubáň puk za svá záda nepustil.

Lidé v Kyjově zaplnili kostel, aby si užili tříkrálový koncert.
Tradice obnovena. Kyjovský kostel rozezněly vánoční písně, i pro zesnulou Tetku

Drtiči tak po Silvestru vydřeli výhru 2:1 a udrželi se v kontaktu za třetí Opavou i čtvrtým Valašským Meziříčím. „Tři body jsou pro nás důležité. Hrozně si cením toho, že jsme i po obdržené brance na začátku třetí třetiny šli za vítězstvím a vstřelili druhou branku. Těší mě, že ji dal právě Petr Jurča, který nám hrozně dlouho chyběl. Věřím, že mu branka pomůže a bude dál oporou. Podržel nás také brankář Kubáň, který znovu chytal fantasticky. Velmi dobře zahráli i tři mladíci ze Zlína. Nebáli se hrát, byli aktivní, na ledě vypadali opravdu dobře. Je to cesta do budoucna. S mladými hráči musíme dál pracovat,“ uvedl Konečný.