Devětadvacetiletý vítěz Stanleyova poháru s Capitals z roku 2018 si loni 20. března zranil zadní stehenní sval a vrátil se po operaci do hry na startu této sezony. V ní stihl Kempný v 58 zápasech 18 bodů za tři branky a 15 asistencí.

V širší nominaci jsou zástupci všech 31 klubů a z nich vzejde finálová trojka. Jako jediný český zástupce získal Bill Masterton Trophy v sezoně 2015/16 Jaromír Jágr, který tehdy působil v dresu Floridy. Od té doby se mezi vítěze cen NHL zařadil až v této sezoně poprvé kanonýr David Pastrňák, který se v nedohrané základní části kvůli pandemii koronaviru podělil se 48 góly s ruským útočníkem Alexandrem Ovečkinem z Washingtonu o Maurice Richard Trophy pro nejlepšího střelce.

Hodonínští hokejisté zahájí ligový ročník proti Valašskému Meziříčí.
Drtiči začnou trénovat na ledě v Břeclavi. Ligu odstartují proti Bobrům

Kempný loni v druhé polovině března v utkání proti Tampě Bay při potyčce s Cedricem Paquettem ztratil rovnováhu a v pádu si přisedl levou nohu a přetrhl si zadní stehenní sval. Zpět do sestavy Capitals se zařadil 18. října.

V NHL hraje Kempný čtvrtou sezonu. V květnu 2016 podepsal jako nedraftovaný volný hráč roční dvoucestnou smlouvu s Chicagem a vydal se do Severní Ameriky po ročním angažmá v ruském Omsku. Chicago jej v únoru 2018 vyměnilo do Washingtonu, kde se zařadil mezi opory a po zisku Stanley Cupu podepsal s Capitals čtyřletý kontrakt na 10 milion dolarů.

V NHL má na kontě 232 zápasů a 61 bodů za 14 branek a 47 asistencí. V play off zaznamenal v 25 duelech pět bodů za dva góly a tři přihrávky.