Drtiči jeli do Nového Jičínav roli favorita, avšak drželi se hesla „pokora“. Po bezbrankové první části se hosté v sedmadvacáté minutě ujali vedení. První gól v hodonínském dresu zaznamenal obránce Kobylík. Ve čtyřiatřicáté minutě sice domácí srovnali krok, ale ještě v téže minutě vrátil Jihomoravanům vedení Jurča.

V závěrečné části se domácí snažili o vyrovnání, ale díky pětadvaceti zákrokům gólmana Kotvana těsný náskok 2:1 udrželi. „Bylo to vyrovnané utkání. Domácí hráli zarputilý a defenzivní hokej. Snažili jsme se tlačit do šancí, ale domácí dobře bránili a vyráželi do rychlých a nebezpečných brejků,“ řekl trenér Drtičů Roman Čechmánek. Ďáblové vstoupili do zápasu aktivně. Drtičům chvíli trvalo, než se se stylem hry soupeře vyrovnali. Nakonec však první část skončila bez branek.

POMOHL KOTVAN

Prostřední perioda přinesla v začátku dvě gólové příležitosti domácího celku. Jenže červené světlo se nerozsvítilo, a tak udeřilo na druhé straně. Kobylík zakončil šanci svého týmu a otevřel skóre utkání. Radost z vedení ale netrvala dlouho, když ve čtyřiatřicáté minutě Nový Jičín srovnal.

Páté letošní vítězství nad Opavou se nerodilo snadno. Pětigólový triumf režírovali hráči, jejichž číslo na dresu začínalo devítkou. Ilustrační foto
Po delší pauze měli Drtiči problém naskočit do zápasu. S Opavou ale vyhráli

Drtiči se s vyrovnáním odmítali smířit a vedení si vzali brzy zpět. Po tvrdé střele od modré čáry se dostal k dorážce kanonýr Jurča, jenž dostal svůj tým opět do jednogólového trháku.
Třetí dvacetiminutovka slibovala velké drama. Gólmani však nadále zůstávali výborní a střelcům situaci neulehčovali.

Konec zápasu rozkouskovalo několik vyloučení, ale šance Ďáblů likvidoval jednu po druhé neuvěřitelný Kotvan, který výrazně pomohl svému týmu k fotbalové výhře 2:1. „Předvedli jsme dobrý a disciplinovaný výkon a myslím si, že jsme o ten jeden gól byli lepší,“ uzavřel Čechmánek.

Nový Jičín – Hodonín 1:2 (0:0, 1:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 34. Gebauer (Běhal, Pecha) – 27. Kobylík (Hajný, Vrána), 34. Jurča (Sedlák, Kadlec)
Vyloučení: 3:3, navíc Gebauer (NJ) 10 minut
Využití: 0:0
V oslabení: 0:0
Diváci: 465
Střely na branku: 26:31

Hodonín: Kotvan (O. Haloda) – Sedlák, Miklík, Kobylík, Hladiš, Žabčík, Kužílek – Venclík, Černohous, Matějka – Sajdl, Vaněk, Hložánek – Jurča, Charvát, Kadlec – Romančík, Hajný, Vrána