Letošní program nabídl zahraniční i české interprety. Největším lákadlem byla kapela Alkehol.

Většina fanoušků navštěvuje PON TÓN pravidelně. „Nevynechal jsem jediný ročník, je to výborná akce, letos více metalová,“ uvedl Jan Otruba z Hodonína. Festival hodnotí kladně i ostatní návštěvníci. „Je tu velmi přátelská atmosféra. S některými známými se setkáváme po roce,“ řekl Radek Svoboda, známý pod přezdívkou Šeďa, který s přáteli přijel ze Strážnice. Oceňuje i perfektní organizaci festivalu. „Žádné fronty na jídlo a pití. Festivaly navštěvujeme pravidelně, tak máme s čím srovnávat,“ chválí Svoboda. S výběrem kapel jsou spokojení. Nejvíce se těší na Milana Dodo Doležala, skupinu Törr a Alkehol.

Na festivalu byla i spousta dětí. „Synové jsou zde potřetí, já sám po čtvrté. Dříve jsme navštěvovali i Made of metal, který byl bohužel zrušen,“ řekl Ladislav Netopil z Hodonína, který přivedl i své dva syny. „Hodonín má spoustu rockových fanoušků, bohužel tu pro ně nejsou žádné akce, PON-TÓN je ojedinělý,“ lituje Netopil. Cení si toho, že je zde možnost bezprostředního setkání s účinkujícími, naopak by uvítal více známějších kapel.

Akci pořádal hodonínský kulturní dům spolu s Hudebním clubem Nautilus jako součást Hodonínského kulturního léta. „Rok od roku se akce účastní více lidí. Pomaloučku polehoučku se snažíme zvát čím dál známější kapely,“ uvedl Daniel Gregorovič z pořádajícího clubu Nautilus. Příprava festivalu trvá rok. „Hned jak festival skončí, už přemýšlíme nad dalším ročníkem,“ dodal Gregorovič.

Ve Vracově se o víkendu konaly oslavy padesáti let od založení města.
Ve Vracově se konaly oslavy padesáti let města. Přijel i rodák Josef Somr