A do královského města na Slovácku nezavítal jen tak. Na novém snímku totiž spolupracoval se dvěma kyjovskými soubory. Roli dostaly Tragačnice a Tetky z Kyjova. Vystupovaly jako soubor Křepelky, jehož členem byla i Bohušova Vlastička. Dohromady daly dvaatřicet zpěvaček potřebných na navržené scény ve filmu.

Folklorní soubory měly zástupce i na premiéře v kině Panorama. „Z natáčení jsme si odnesli hodně krásných zážitků. Točili jsme v červenci, takže bylo hrozné horko. a navíc jsme museli mít smuteční kroje," podělila se o vzpomínku ze šesti natáčecích dnů Květa Štěpánová, členka Tetek z Kyjova.

Zpěvačky už v minulosti na jednom filmu s režisérem Robertem Sedláčkem spolupracovaly. Zahrály si uvítací sbor ve snímku Muži v říji. Také díky tomu se dostaly před kameru pokračování Dědictví, jehož scénář napsal sám Bolek Polívka. Ještě před začátkem promítání ochutnal v kyjovském kině místí víno. „Každá komedie musí být naplněna krásnými ženami, a kde jinde je najít než v Kyjově?" ptal se herec původem z Vizovic.

Podle něj byl výkon žen ze Slovácka profesionální. „Hrozně se mi líbilo, jak v suknicích pod krojem měly schovanou meruňkovici. Ony prostě plynou krajinou a občerstvují pocestné," zasmál se Polívka. Po Praze, Brnu a Bratislavě se tak Kyjov stal čtvrtým místem, kam herec na premiéru zavítal. „Já se většinou na svoje filmy nedívám, ale tenhle sleduji s rozkoší. Rád věřím tomu, že druhé Dědictví je lepší než to první," svěřil se Polívka.