Tato kapela byla jedním ze tří účinkujících závěrečného koncertu osmnáctého seriálu dechových hudeb, který se konal ve čtvrtek 14. června. Zbylé dva orchestry, Dambořanka a Miločanka už hrály uvnitř, ale právě venkovní koncert byl v rámci tohoto cyklu novinkou. „Je hezké počasí, takže kdo má zájem může se zastavit a zadarmo si poslechnout muziku.

Navíc se schází návštěvníci na večerní koncert a poslech hudby jim zpříjemní čekání,“ vysvětlila venkovní vystoupení Mária Nešpůrková z hodonínského Domu kultury. O seriál koncertů dechových hudeb je mezi kapelami zájem.

Dechové orchestry se samy hlásí, protože vědí, že je bude sledovat plný sál. Ze stejného důvodu si pořadatelé mohou vybírat to nejlepší nejen z moravské dechovky. Na koncerty, které se od září do června konají jednou měsíčně, se sjíždí nejen fanoušci z okolí, ale až z Rakouska, Slovenska nebo jiných zemí. „Diváci mají většinou zakoupeny permanentní vstupenky a nejraději poslouchají kapely z Podluží,“ řekla Nešpůrková.

Pořadatelé už mají připravený program i pro devatenáctý ročník seriálu, který vypukne hned po prázdninách. Kromě úvodního a vánočního koncertu na něm vždy vystoupí moravská kapela s hostem ze Slovenska.