Kulturu, která je mu ze všech nejbližší, tedy tu kubánskou, přiblížil i Kyjovu. A to na reprezentačním plese města, kdy na parket vytáhl desítky lidí. Z toho byl kubánský umělec nadšený. „Ples v Kyjově byl skvělý. Zažil jsem velmi vřelé přijetí a velmi příjemnou atmosféru. Užil jsem si jej zkrátka po všech stránkách. Jsem velmi rád, že jsem tady mohl vystoupit. Za to patří organizátorům velký dík," říká Eusebio Nicolás Mena.

Obecenstvo bylo pro něj na plesu největším zážitkem. „Těch velkých bylo samozřejmě více. Určitě bych zmínil potlesk publika. Bylo skvělé, že se hosté po dobu mého vystoupení bavili a tancovali. Občas jsem si navíc všiml i toho, že si prozpěvují. Jako by jim byla latinskoamerická hudba velmi blízká," libuje si kubánský umělec a podotýká, že práce s lidmi byla pro něj fascinující a plná pozitivní energie.

„Přímo mě nabíjela. Celkově šlo vidět, že ti, kteří na ples dorazili, se umí bavit a mají temperament v krvi. Skvěle se naladili na latinorytmy a vytvořili skvělou náladu," říká muž, který si užil i chvilku ve společnosti cimbálky.

„Sice jsem nebyl na plese až do konce, protože jsem ráno musel odjet, ale i tak jsem si stihl s muzikanty zazpívat," usmívá se zpěvák a tanečník, který byl v Kyjově vůbec poprvé. Přesto věří, že ne naposledy. „Doufám, že ať už jako turista, či účinkující se tady na nějaké akci ještě objevím," říká Nicolás Mena.

Ten má blízko nejen ke Slovensku, ale i k Česku. Zúčastnil se totiž dvou reality show, a to StarDance a Česko Slovensko má talent. Jižní Morava je mu však zatím vzdálená. „Zatím nemohu říct, že bych tento krásný kraj poznal tak, jak se patří. Seznamuji se s ním postupně, zatím jsem navštívil jen některá města. Jedním z nich je právě Kyjov, kam jsem se opravdu těšil. Pro mě je totiž kultura jižní Moravy exotikou a je velmi zajímavé ji poznávat," dodává tanečník z Kuby.