Na předvánoční čas si připravili dvojkoncert v Hodoníně a Kyjově. Čtvrteční vystoupení Vánoce v kyjovském Městském kulturním středisku bylo beznadějně vyprodané. „Byl plný dům. Muzikanti výborní, nádherné publikum, které aplaudovalo. Byl to nádherný zážitek. Děkujeme Kyjovu," vzkázal primáš Ladislav Pavluš.

Ten si s chutí zahrál na domácí půdě. Je totiž ředitelem kyjovského kulturního domu. Ale i do Hodonína na poslední vystoupení mířily za Grande Moravia stovky posluchačů. „Specifikem těchto vánočních koncertů je to, že jsou jen dva a každý si přijde na své," pousmál se houslista.

Ladislav Pavluš před hodonínským vystoupením Grande Moravia.Zároveň připomněl, že vznikly i kvůli koncertu, který měl být v Brně. „Z nějakých technických pořadatelských důvodů se ale neuskutečnil, tak jsme na něj nabalili naše dvě vystoupení v Kyjově a Hodoníně. Noty jsme na ně začali psát začátkem listopadu," přiblížil netradiční vznik miniturné Pavluš.

S novým pěveckým párem manželů Řihákových, které znají milovníci dechové hudby z Mistříňanky, Grand Moravia spolupracuje asi rok a půl. Výsledkem tvůrčího spojení je poslední album Kousek od sebe. „O nové cédečko je velký zájem, hlavně teď před svátky," podotkl známý mistřínský muzikant.

A zároveň přiblížil jednu zajímavost. „Po Vánocích budeme natáčet vánoční album, což jde sice trochu proti srsti, chceme ale k němu nahrát i klipy, takže si počkáme, než napadne sníh nebo pojedeme do hor," prozradil Pavluš. V současnosti má orchestr lidové hudby Grand Moravia devět muzikantů a s hostující Eliškou Trtíkovou tři zpěvy.

V roce 2010 nahrál populární desku s Karlem Gottem Lidovky mého srdce či CD S Janem Slabákem, Karlem Hegnerem a se svými sólisty.

Sám Ladislav Pavluš vystudoval Janáčkovu akademii múzických umění v Brně. V tamní filharmonii následně získal také angažmá. Poté založil vlastní cimbálovou muziku.