Své první obrázky namaloval ještě v rodné Ostravě. „Ještě mám jeden kousek, co jsem vytvořil v pěti letech, je na něm sluníčko, strom, barák, traktor a tuším i tank," pousmál při vzpomínání dnes už šedesátiletý autor.

Ten v Ostravě absolvoval propagační výtvarnictví na Střední průmyslové škole v Přívoze a následně pracoval v propagaci Nové huti v Kunčicích.

Poté, co se přestěhoval do Hodonína, pokračoval ve stejné profesi v Agrochemickém podniku v Břeclavi. Od svých třiceti let publikoval práce v novinách a časopisech, jako jsou Mladá fronta, Kmen, Gramorevue, Stadion, Škrt či Hanácké noviny. „Vtipy jsem začal kreslit a dávat do novin, až když jsem se přestěhoval sem. A to proto, aby známí v Ostravě věděli, že existuji," řekl oslavenec.

Před více než jednadvaceti lety také poprvé vyšly jeho vtipy v našem týdeníku Slovácko, kde vycházejí doposud.

Od roku 1993 až do roku 2009 se věnoval výtvarné práci na volné noze. Po tříletém působení ve strážnickém Kulturním domě Strážničan zakotvil v prosinci 2011 v Domě kultury Hodonín.

V roce 1991 se přihlásil do Unie karikaturistů. „Teď se moje kresby vystavují v Petrohradu, kam s nimi odletěl člen výboru Jiří Srna před vernisáží kolektivní expozice. Na oplátku se pak představí petrohradští a naši karikaturisté u nás v Hodoníně, a to v září," upozornil ostravský rodák.

Novou samostatnou výstavu otevře Jiří Hiršl ve dvou místnostech hodonínského Regionálního centra ve čtvrtek v 17.00. „Půjde o takový průřez mojí kresbou, malbou, grafikou, rýmovánkami a jinými vykopávkami," zažertoval hodonínský výtvarník s ostravskými kořeny. Prozradil, že nejnovější dílo, které v budově bývalé radnice vystaví, namaloval v den svých šedesátin.

Jiřímu Hiršlovi je vlastní především humorná a satirická forma, a to jak obrazová, tak textová. Úspěšně absolvoval řadu republikových i mezinárodních soutěží a přehlídek kresleného humoru a ex libris.