To se jim podařilo nahrát až letos. Svou prvotinu, nazvanou Krev není voda, představili v neděli na jedenáctém předvánočním setkání lidových sborů, sólistů a muzikantů ze Slovácka. Konalo se v kulturním domě ve Velké nad Veličkou.

„CD jsme natáčeli na podzim ve Zlíně, a to hned na dvou místech. Nahrávání trvalo dva dny a výsledkem je patnáct písní. Část je z našeho přirozeného repertoáru a část jsou písně důležité pro osoby jednotlivých sólových hostů, kteří se na natáčení podíleli. To je případ například písně Sládečkovi koně," uvedl jeden ze tří primášů muziky Josef Slovák s tím, že na výběru písní se členové muziky shodli celkem jednoznačně. Přesto výběr zabral delší dobu. Záměrem Kubíků totiž bylo i to, nahrát písně, které se příliš nezpívají.

V neděli ve Velké nad Veličkou pokřtili svou prvotinu tradičně, slivovicí.

CD Voda není krev chtějí Kubíci prodávat jak v řetězcích s hudbou, tak i na internetu. Zájemci jej ale seženou i na webu muziky.

Kubíci hrají v sedmičlenném složení, a to Petr a Pavel Kubíkovi, Pavel Křižan, Martin Podloucký, Michaela Lipárová a Jakub Šácha.