Oslavy pětičlenná parta chystá na březen příštího roku. Při koncertu v Hodoníně, na který si oslavenci pozvou své spřízněné kapely. Jinak ale muzikanti oslavují nepřetržitě. „Třeba letos jsme spočítali, že je nám, členům kapely, dohromady dvě stě let. Tyhle narozeniny vlastně neustále slavíme," říká zpěvák Martin „Slakh" Chalupa.

Už nyní je jasné, že si ke kulatému výročí muzikanti pro své příznivce připraví novinku album. Pracovní název je Mon Dieu. Hodonínská metalcorová formace tak naváže na poslední kompilaci z roku 2011 Vetaran Foolklór. „Máme už přichystaných čtrnáct písní a v listopadu nebo prosinci půjdeme do studia. Zatím jsme se ještě nerozhodli kam, vybíráme ze tří míst. CD ale určitě vyjde v únoru," nastiňuje plány zpěvák.

Vůbec poprvé se skupina Like Fool chystá natočit převzatou píseň jedné české kapely. „Nejde o žádný metal. Ta písnička je skvělá, protože jede od začátku až do konce. Podrobnosti musíme ještě doladit, takže pro fanoušky to bude do poslední chvíle překvapení," upozorňuje Chalupa.

Ten je zároveň autorem všech textů. Na hudbě se pak podílejí všichni členové. Původní texty vznikaly v angličtině, kapela ale podle Chalupy hraje z osmadevadesáti procent pro tuzemské posluchače. Dnes tak lidé uslyší od Like Fool na pódiu především češtinu. „Je pro všechny snadno srozumitelná," myslí si osobitý zpěvák. Výjimkou jsou pouze zahraniční posluchači, zbylá dvě procenta totiž tvoří Slovensko, Německo, Švýcarsko a Rakousko, kde už hudebníci z Like Fool také vystoupili.

Zkoušet začali na jaře roku 1995 a už o rok později vydali první demonahrávku Everybody's Like Fool. Rok nato vyšla další demokazeta s názvem Prepare For All. O tři roky později po turné s finskými Waltari přichází na svět třískladbové demo Král lží. Jako první obsahuje české texty. První oficiální CD vzniká o rok později a nese název Kibernetyk Folck. O dva roky později je následuje album Nekontrolujem sebe, ni tvé já. Plodní jsou muzikanti i o tři roky později, kdy natáčejí třetí CD Pusťte nás dál. Následují alba S.M.R.T. XXIII a pak Veteran Foolklór.

Jedním z největších zážitků byla pro kapelu možnost zahrát si před vystoupením americké legendy Antrax. Na scéně patří Like Fool k těm stálejším, sestava se změnila pouze třikrát a nyní hraje skupina ve složení Lukáš Michálek, Hynek Hubalík, Jiří Gertner, Miroslav Šenfeldr a Martin Chalupa.

A jaké jsou plány ostřílených borců? „Před lety jsme si zahráli na Brutal Assault, což je jeden z největších metalových festivalů u nás. Tam bychom se rádi vrátili. V příštím roce se chceme dostat na nějaký podobný velký festival, jako je například Masters of Rock ve Vizovicích," uzavírá Chalupa.