První dubnovou sobotu, tedy druhého dubna, se přestaví v hodonínském kulturním domě. „V tomto kraji jsem prožila spoustu nezapomenutelných momentů, a proto se sem vždycky ráda vracím,“ uvedla pro Hodonínský deník Rovnost Helena Vondráčková.

Jak sama připomněla, na Slovácko vždy jezdila velmi ráda a často. „Bydlel tam můj velký kamarád a báječný člověk, který se stal později senátorem v Praze. Jmenoval se Jan Benda a byl skvělý organizátor mých koncertů v tomto kraji. Kromě jiného mě také provedl všemi úžasnými sklípky a naučil mě mít rád suché bílé víno,“ připomněla dlouholetá hvězda českého pěveckého nebe, která letos v červnu oslaví své půlkulatiny.

Kvůli výstavbě okružních křižovatek se do Veselí nad Moravou vrátí uzavírky.
Pokračuje stavba objezdů: do Veselí se vrátí uzavírky i semafory už v březnu

A právě zmíněný Jan Benda, poradil Heleně Vondráčkové, kde říct své první životní Ano. „Byl dokonce tím, kdo mi navrhnul, abych svoji první svatbu uspořádala v nádherném městečku Strážnice. Pokaždé, když Hodonínem projíždím, vždy se vzpomínkou uctím jeho památku,“ svěřila se Vondráčková.

Tentokrát chce se svými fanoušky oslavit své půlkulatiny. „S mojí kapelou Charlie Band se vydáme na dlouhou cestu po Česku i Slovensku. Čeká nás spousta zastávek a já už se moc těším, až si společně s mými příznivci zazpíváme nejen mé starší hity, ale i novinky z posledních desek, které jsem natočila," uvedla zpěvačka, která na hudební scéně působí od roku 1964. V průběhu své kariéry nazpívala více než šestnáct set písní.