„Je to čtvrtý ročník. Bývá tady fašaňk, myslivecký a další plesy. Dětský krojový doplňuje škálu plesů, aby si děcka mohla také zatancovat a předvést, co se naučila,“ uvedl ředitel kulturního domu v Miloticích Josef Levek.

Sál kulturního domu zdobila asi stovka krojovaných dětí a mládeže. Malí caparti pobíhali neorganizovaně po parketách, starší děti si připravily vystoupení většinou pro rodiče svoje a svých vrstevníků. Kyjovánek přijel do Milotic s pásmem, které přibližovalo tradiční vánoční zvyky.

Děvčata házela střevícem, aby se dozvěděla, kam se dostanou příští rok. Mezihry mezi hudbou se zpěvem vyplňoval mocný hlas malého ponocného. Kromě Kyjovánku vystupovaly ještě dva milotické soubory Jatelinka a Rosenka.

Děti šmejdily také kolem tomboly, ve které bylo kolem sto šedesáti cen. Pro starší se v ní našly MP3 přehrávače, stan nebo spacák, pro menší hračky a cukroví.

Plnému sálu zahrála také cimbálka s primášem Martinem Kristem, která zatím hledá svůj název. Lidé, kteří mají radši dechovku, si mohli přijít na své při vystoupení milotické Šidleňanky.