Akci v neděli započala vernisáž dvou mladých autorů Jana Eippela a Jitky Koucké. V pondělí v podvečer rozezněl prostor klubu Pohoda metalový violista Violator von Zug. Ten před publikem zahrál nejen na violu, ale například i na ventilátor. Hudební složku doplnil o zajímavou show.

Akce se v těchto dnech koná podruhé. „Když se nějaká akce koná jen jednou, tak velmi často příliš velký rozruch nevzbudí. Právě proto chceme naší vytrvalostí dosáhnout toho, aby v Hodoníně alternativa vstoupila více do povědomí lidí. A zatím se nám to daří, s festivalem začíná spolupracovat stále více lidí," sdělil pořadatel festivalu Petr Vaculovič.

Premiéru měl Soulfly v loni na podzim. „Chceme akci pořádat dvakrát za rok. Na jaře a na podzim. Jarní bude kolem prvního máje a podzimní v období Dušiček. Jsou to období, na kterých se velmi dobře staví dramaturgie festivalu," řekl Vaculovič, který vidí jako velké lákadlo dnešní program, a to bubenický workshop s Lídou Daňkovou.

Další na programu je například literární setkání s grafikem Vladimírem Kokoliem. To bude ve středu stejně jako poezie ve vlaku. Na trase Hodonín Velká nad Veličkou a zpět se uskuteční cesta plná poezie i prózy. Vyvrcholením akce bude koncert alternativního hudebního souboru o devatenácti členech.