Podle něj o pořadatelském úspěchu rozhodne hlavně počasí. „Když vyjde, náklady se vrátí. Obec zabezpečí stejně jako v minulých letech ozvučovací techniku, dopravu, parkování, postavení stánků na jarmark, lavičky a stoly," řekl Pšurný.

Jasno má už programová rada. „Ve čtvrtek se otevřou výstavy na radnici a na mlýně, v pátek oslaví výročí lipovský Sboreček v pořadu Zpívám si já, zpívám," prozradila předsedkyně programové rady Maryna Pavlincová.

Hlavní program věnovaný ohnivým horňáckým hudcům připravují Jiří Miškeřík a Antonín Vrba. „Na pódiu v horňácké hospodě vystoupí nejen muzikanti, zpěváci a tanečníci, ale i herec a režisér Břeťa Rychlík a věříme, že také legendární zpěvák Dušan Holý," prozradil Antonín Vrba.

Sobotní dopoledne ovládne tradiční jarmark, u kostelních hradeb vystoupí Kuželovjan. Stadion pod Strážnou hůrkou bude odpoledne patřit dětem, večer pak pořadu Byla vojna turecká. „Neděli zahájí opět jarmark a pořad Na téj lúce na zelenéj. Většinu dlouholetých příznivců Horňáckých slavností i letos potěší sobotní noc s hudci. „To bývala nejnáročnější část slavností, zvlášť za mladých roků. Je pěkné, že do Velké jezdí čím dál víc mladých lidí. Horňácké nepotřebují ani velkou propagaci a lidi rádi přijedou," uvědomuje si primáš Martin Hrbáč.