Rodačka z Kyjova, v současnosti žijící a pracující v Hodoníně, je ve filmu matkou osmnáctiletého skinheada Marka. „Marek je sice outsider, ale mým cílem není vytvořit pouze černobílý charakter nedozrálého chlapce. Je to příběh o hanbě, hrdosti a touze někam patřit a mít jistotu a někým být pro ostatní s ostatními," řekla Fornay k tématu dramatu, kde všechny hlavní role ztvárňují neherci.

Mezi nimi je i Irena Bendová, která dětství strávila ve Strážnici, vystudovala veselskou ekonomickou školu a nyní má s dcerou relaxační salon v Hodoníně. Ke své první roli se dostala náhodou. „Asistentka režie Kristýna Drozdová přišla k nám do salonu, že filmaři budou v okolí točit film a hledají ženu pro roli matky. Tak jsme obě s dcerou na ni hleděly v úžasu a jednohlasně jsme zařvaly holyvůd," přiblížila své překvapení Bendová.

V nic nedoufala. „Byla jsem v naprostém klidu a věnovala se práci masérky. A ejhle, za nějaký čas se mi Krista ozvala, že se chce režisérka se mnou setkat," pokračovala nová herečka. Následně ji režisérka navštívila. „A víte paní Bendová, že jste zajímavá osobnost?" zavzpomínala na slova tvůrkyně filmu Bendová.

Následovala kamerová zkouška ve Skalici. „Za pár dnů mi volala Krista a ptala se, jestli mám v ledničce šampaňské, že si ho můžu otevřít, protože jsem roli matky dostala. V ten moment jsem byla tak přešťastná, že to nejde ani popsat," přiblížila své nadšení.

Poté musela skloubit dvě práce. „Protože pracuji na živnost, nemusela jsem si brát dovolenou, ale někdy bylo hodně těžké uspořádat pracovní den ke spokojenosti jak filmařů, tak i mých klientů, protože záleželo na počasí," sdělila Bendová.

Hodně jí pomáhala dcera. „Podporovala mě a maximálně mi vycházela vstříc. Byla asi jediná, která chápala, že její matka si na stará kolena hraje na hérečku a vlastně si konečně plní jeden ze svých životních snů," sdělila.

Zároveň také děkuje, že ji Fornay do role matky obsadila. „Práce s ní byla velmi zajímavá a hlavně trvala na tom, aby to bylo autentické, takže vždy, když se točil nějaký obraz, konzultovala to s námi. Svoji hrdinku jsem si tak mohla dotvářet i já," uvedla Bendová.

A myslí si, že film Můj pes Killer by mohl lidi zajímat, zvlášť když mu dělá reklamu. „Byl u mne jeden člověk na pedikúře, a tak jsem mu film líčila a on mi říkal, že se na něj půjde určitě podívat," dodala.