Právě tam kromě svého rodiště a Hroznové Lhoty pobýval. Významného umělce, který spolupracoval například se strážnickou muzikou Michala Miltáka nebo s Brněnským rozhlasovým orchestrem lidových nástrojů, si připomínají muzikanti 
u nás i v zahraničí. „Byl to člověk, ze kterého vyzařovala lidskost. Byl vstřícný a měl radost ze života. Účastnil se snad každého Hudeckého večera," vzpomíná na prožité chvíle s umělcem, ředitelka strážnického kulturního domu Danuše Adamcová.

Václav Harnoš dlouhá léta působil v cimbálové muzice Slávka Volavého. „Měl lidi kolem sebe rád a mrzí mě, že jeho nemoc ho přivedla k předčasné smrti," sděluje ředitelka s tím, že takových lidí, jako byl on, je na světě málo. „Čest jeho památce," říká.

Zážitky ze spolupráce 
s Václavem Harnošem má v živé paměti i dlouholetý člen cimbálové muziky Miroslava Menšíka Jaroslav Chromeček. „Vašek u nás často hostoval. Vzpomínám třeba naši cestu do Norska i s muzikantem Vajčnerem. Byli jsme ubytovaní daleko od centra Bergenu, kde jsme vystupovali," vypráví Chromeček.

Podle něj byl Vajčner pověstný svým chrápáním a Václav Harnoš se vedle něj nikdy nevyspal. „Proto si dal v ten den prášek na spaní 
s tím, že mu bylo doporučeno zapít si ho, až bude jednou nohou v posteli. On ale neposlechl a po cestě na hotel jsme ho skoro celou cestu tahali, protože při chůzi usínal," říká s úsměvem Chromeček.