S písní Heleny Vondráčkové se dostala do finále a skončila na druhém místě. Zpěvačkou ale být nechce, teď ji zrovna láká povolání kadeřnice.

„Sabinka chodí do folklorního kroužku Marijánek. Do soutěže ji přihlásila paní učitelka, která ho vede,“ říká Sabinina maminka Světlana Fraňová.

Na druhém místě Sabina skončila i v místním tradičním Caruso šou při Bzeneckém vinobraní. Úspěch v soutěži nijak zvlášť bouřlivě neprožívá. Říká, že po Superstar netouží a nelákají ji ani další pěvecké soutěže. Stačí jí zpívání v kroužku a doma v pokojíku. Jejím nejčastějším publikem je starší bratr.

O pořadí zpěváků v soutěži rozhodli posluchači. Do hlasování zapojili Fraňovi celou rodinu. „Prožívali jsme to dramaticky. Někteří poslali i deset esemesek,“ říká maminka.

Sabina měla prý při povinném rozhovoru v rozhlase menší trému než její rodiče. Při finálovém vystoupení zpívala skladbu Heleny Vondráčkové Já půjdu dál.

„Písničku slyšela poprvé jako pětiletá a moc se jí líbila, od té doby ji zpívá,“ říká Sabinina matka. Teď je její oblíbenou zpěvačkou Ewa Farná a písnička L.á.s.k.a. „Viděla jsem ji v televizi, líbila se mně, potom jsem dostala cédéčko,“ říká Sabina. Písničky Farné se taky učí. Melodie jí problém nedělá, trošku horší je to s textem. „Musím si dávat pozor na slova,“ říká malá zpěvačka.

V soutěži rozhlasu Slavíci ve školní lavici byla prý velká konkurence. Sabina patřila do nejmladší kategorie. „Malé děti měly ještě nevyzpívané hlásky, ale starší děcka zpívala krásně i těžké muzikálové věci,“ vzpomíná na finále matka.

Malá zpěvačka je i stepařkou a cvičí aerobic. Hlas kromě zpěvu v Marijánku nijak zvlášť netrénuje. „Možná časem bude hrát na nějaký hudební nástroj jako její starší bratr, ale to záleží na ní,“ míní Světlana Fraňová.