Předchozí
1 z 7
Další

Ta tak již brzy oslaví čtvrté narozeniny. „Na počátku všeho byl jeden dětský sen. A ten jsme si s Martinem přáli splnit už od útlého mládí,“ vzpomíná Simona Klimková, která si užívala každé vystoupení nové skupiny. S basovou kytarou v rukou.

Zakladatelé kapely Bigbity Rock Simona Klimková a Martin Chamraďa.Zdroj: archiv kapely

Po krásných šestnácti měsících seskočila z pódia na parket. „Udržujeme skvělé vztahy. Moc kapele fandím. Když je příležitost, tak ji podpořím. Živá rocková muzika v provedení Bigbity Rock si dokáže najít publikum ve všech věkových generacích,“ říká tmavovlasá rockerka. Nejen že fandí skupině pod pódiem, ale jako host s bigbitovým srdcem si se skupinou zahraje na výročních akcích.

Zakladatelé kapely Bigbity Rock Simona Klimková (první zprava) a Martin Chamraďa (druhý zleva).Zdroj: archiv kapely

To druhý zakladatel, Martin Chamraďa, si vybral jiný post. Roli manažera. „Bigbíty začínaly zkouškami v pětičlenném složení v kosteleckém kulturním domě. Postupem času se spolu se vzrůstající hudební úrovní složení měnilo,“ přibližuje vývoj Martin.

Kapela Bigbity Rock na Skorofestu ve Skoronicích.Zdroj: Deník / Petr Turek

Nakonec se sestava ustálila na té současné: Hynek Jovi Grufík - zpěv, Dominik Luža - sólová kytara a vokál, Michal Luža - doprovodná kytara a vokál, Kryštof Andráš - klávesy, Martin Bílek – bicí. „Novou členkou, kdy se za basovou kytaru vrací opět něžné pohlaví, je Míša Kudrová,“ připomíná poslední změnu Chamraďa.

Kapela Bigbity Rock v aktuálním složení.Zdroj: archiv kapely

Bratři Lužovi a Michaela Kudrová jsou z Kostelce. Ostatní členové kapely jsou z nedalekých obcí. Zajímavý je věkový průměr muzikantů. „Činí něco málo přes dvacet let. V současné době máme v repertoáru asi pětapadesát skladeb, z toho deset ploužáků. Naprostá většina z nich jsou komerčně úspěšné skladby převzaté od jiných skupin nebo jejich coververze,“ pokračuje dvaačtyřicetiletý manažer.

Kapela Bigbity Rock na Skorofestu ve Skoronicích.Zdroj: Deník / Petr Turek

Za rok odehraje kapela mezi třiceti až pětatřiceti vystoupeními jak celovečerních, tak i koncertů. Roztančí lidi také na soukromých akcích, jako jsou narozeniny či svatby. Nebrání se ani pomoci na dobročinných akcích, na nichž několikrát vystoupila bez nároku na honorář. „Můžu říct, že se stoupající úrovní hudební produkce roste i popularita. Průměrně přijde na akci zhruba dvě stě lidí,“ přibližuje Chamraďa návštěvnost skupiny Bigbity Rock.

Kapela Bigbity Rock na Skorofestu ve Skoronicích.Zdroj: Deník / Petr Turek

Ta baví posluchače nejen v nejbližším okolí, ale i na Uherskohradišťsku a Kroměřížsku. „Pochopitelně se nespokojujeme se současným stavem. V plánu je posouvat se dál směrem k co nejprofesionálnější úrovni. Chceme rozšířit okruh našich posluchačů a fanoušků, hrát ve vzdálenějších lokalitách, na větších akcích a zvýšit návštěvnost. Pokud Pánbůh dá, natočíme v letošním roce vlastní CD i videoklip,“ dodává manažer.

Kapela Bigbity Rock na Skorofestu ve Skoronicích.Zdroj: Deník / Petr Turek