deník.cz Chci zprávy do e-mailu
Chci předplatné
ZMĚNIT REGION

Miroslava Šebestová

Reportérka

archiv Mirky Šebestové

Psané slovo mě fascinovalo od mala. Přelouskala jsem možná tisíce knih, začala Štorchem, Mayem a přečetla většinu díla Sienkiewicze, Bukowskiho, Dahla, Kundery nebo Murakamiho. Mezitím jsem začala s psaním příběhů jen tak do šuplíku a tak nějak se přirozeně stalo, že mě k sobě přivábilo prostředí novin. Začínala jsem u Západočeských novin, pokračuji v Chomutovském deníku.

archiv Mirky Šebestové

Pracovala jsem jako redaktorka, webeditorka, editorka, reportérka a poslední roky jsem šéfredaktorkou. Mám za sebou více než dvacet let novinářské práce, tisíce napsaných článků napříč žánry a stejně tak i nafocených snímků.

archiv Mirky Šebestové

Novinařina není nikdy stejná, nejspíš proto je pro mě stále tak lákavá. Píšu o aktuálních událostech, místní politice, kulturním a společenském dění. Nejvíc mě těší, když můžu psát o inspirativních lidech z Chomutovska, zajímavostech Krušných hor a nových trendech, které se dostaly i k nám. Současně je nutné upozorňovat na problémy a na ty, kdo zneužívají výsady.

archiv Mirky Šebestové

Když si chci vyčistit hlavu a načerpat hormony štěstí, je pro mě nejlepší volbou sport. Ten k mému životu patří dlouhodobě, ať už jde o fitness, akrobacii, silovou gymnastiku, cyklistiku, in-line bruslení nebo lukostřelbu. Vyzkoušela jsem i další druhy sportů včetně adrenalinových. Těší mě také vysokohorská turistika a cestování na vlastní pěst.

archiv Mirky Šebestové

V jiné dimenzi se ocitám, když můžu kreslit a malovat obrazy. Jde o výtvarné momentky, které zachycují hlavně lidské tváře, jejich povahy a pocity. Ale nejen ty. Mám za sebou několik samostatných výstav, účast na festivalech a skvělou zkušenost na Akademii výtvarných umění v Praze.

archiv Mirky Šebestové

Největší radostí, „kotvou“ a zdrojem dobré nálady je pro mě moje rodina.

< Předchozí
1 z 6
Další >

Nejnovější články redaktora:

Napište zprávu redaktorovi:

Potvrzuji, že odesláním tohoto formuláře vyjadřuji svůj souhlas se Všeobecnými smluvními podmínkami a beru na vědomí tyto Zásady zpracování osobních údajů společnosti VLTAVA LABE MEDIA a.s. („VLM“).

Seznamte se s šéfredaktory Deníků severních Čech:

Prozkoumejte jiný region ČR: