Prostřednictvím mimoškolních aktivit a projektů, jako například pořádání kulturních vystoupení, divadelních představení, či tematických výstav, se pedagogové snaží také o zapojení dětí do dění v obci. Například také pomocí projektů Kavárna na schodech, Batůžkový den pro Mary´s meals a dalších.

„V letošním roce jsme díky dotacím zrekonstruovali sociální zařízení a počítačovou učebnu ve škole. Díky podpoře zřizovatele jsme kompletně upravili okolí školy „Masarykova zahrada“. Je vybavená novými hracími a hudebními prvky, záhony pro pěstování rostlin, osázená užitkovými stromy a keři a trvalkovými záhony. O většinu z nich se budou v praktických činnostech starat přímo žáci,“ uvedla ředitelka Malíková.

V letošním školním roce nastoupilo do první třídy v Čejči třináct dětí. „Myslím, že na první den ve škole budou děti dlouho vzpomínat, neboť na všechny čekala lavice plná překvapení, školních pomůcek a dárků od sponzora naší školy Ladislava Žalia. Po třech měsících ve škole se z dětí stali opravdoví školáci. Čtou první věty, píší první písmenka, sčítají a odčítají první příklady, učí se první anglická slovíčka,“ zhodnotila ředitelka.

Prvňáčci navazují také nová přátelství se staršími kamarády. Letošní páťáci pro ně připravili Slavnost slabikáře, s druháky uspořádali učitelé Jablíčkový den. „Všichni společně jsme vkročili do doby adventní Zpíváním u stromečku na novém hřišti u školy, tento víkend jsme pro veřejnost připravili vánoční výstavu,“ přiblížila Malíková

Žáky 1. třídy ZŠ v Čejči učí Markéta PrčíkováZdroj: Deník / Dagmar Sedláčková

Žáky 1. třídy ZŠ v Čejči učí Markéta Prčíková