„K přednostem školy patří velmi dobré materiální zázemí. Máme dvanáct odborných učeben, zrekonstruovanou tělocvičnu, běžecký ovál s víceúčelovým hřištěm, hřiště na beachvolejbal, vzduchovou velkoplošnou trampolínu i altán,“ vyjmenoval ředitel školy Martin Maňas.

Kromě volitelných předmětů, jako je například Konverzace v anglickém jazyce, Mediální výchova, Etická výchova, Sportovní hry, či Počítačové praktikum, mohou žáci navštěvovat i nepovinný předmět Náboženství a další zájmové kroužky. Patří mezi ně vybíjená i sportovní hry.

„Aktivní je Školní parlament, vydáváme školní časopis. Ve spolupráci se sdružením rodičů pořádáme ples školy s polonézou žáků devátého ročníku. Každoročně se účastníme výuky plavání pro druhý a třetí ročník, pořádáme školu v přírodě pro čtvrtý ročník, adaptační kurz pro šestý ročník, lyžařský kurz pro sedmý ročník, pro žáky devátého ročníku cyklovodácký kurz. Se základními školami Úpice – Lány a Kostelec nad Černými lesy pravidelně měříme síly při Sportovním čtyřdenním setkání,“ doplnil ředitel.

Žáci jsou každým rokem úspěšní v některých školních soutěžích či olympiádách. V loňském roce získali 1. místa v republice v soutěži Bible a my i ve florbalovém turnaji ČEPS Cup. Aktuální informace o dění zveřejňuje škola na webových stránkách www.zsdolboj.cz.

Žáky 1. A třídy Základní školy v Dolních Bojanovicích učí Magda Svobodová.Zdroj: archív školy

Žáky 1. A třídy Základní školy v Dolních Bojanovicích učí Magda Svobodová.

Žáky 1. B třídy Základní školy v Dolních Bojanovicích učí Marta Čížková.Zdroj: archív školy

Žáky 1. B třídy Základní školy v Dolních Bojanovicích učí Marta Čížková.