„Šlo o střet nákladního a osobního auta. Příčinou bylo nedobrzdění na bezpečnou vzdálenost, kdy řidič Škody Felicia narazil zezadu do nákladního vozu," informoval o srážce, která se udála krátce před devátou ráno, hodonínský policejní mluvčí Petr Zámečník.Nehoda osobního auta a dodávky mezi Jestřabicemi a městskou částí Kyjova - Bohuslavicemi.

Nehoda se obešla bez zranění a její účastníci měli negativní dechové zkoušky na alkohol. „Na místě byla vyřešená blokově," doplnil mluvčí.

O hodinu dříve se mezi Bohuslavicemi a Jestřebicemi střetlo bočně osobní auto s dodávkou. „Řidička Suzuki jedoucí od Jestřabic nepřizpůsobila rychlost jízdy a na mokrém povrchu v mírné zatáčce vyjela částečně vpravo mimo silnicci. Následně se snažila najet zpět na cestu, kdy však částečně přejela do protisměrného jízdního pruhu. Tam došlo ke střetu s protijedoucí dodávkou Ford," přiblížil Zámečník.

Oba řidiči se podrobili dechovým zkouškám, které prokázaly jejich střízlivost. „Řidička Suzuki a její spolujezdec byli odvezení do nemocnice na vyšetření. To zjistilo, že pouze žena utrpěla lehké zranění," doplnil mluvčí s tím, že škoda na vozech dosáhla sto třicet tisíc korun.

Kromě policie na místech zasahovali i profesionální hasiči.