První z nich řešili policisté krátce po půl osmé ve bzenecké ulici Nový svět. Řidička Škoda Fabia srazila osmiletého chlapce na přechodu pro chodce. Chlapec utrpěl lehké zranění a nehodu dál šetříme," informoval hodonínský policejní mluvčí Petr Zámečník.

Zhruba ve stejnou dobu uvízl mezi Vlkošem a Kyjovem. „Informaci jsme předali na Správu a údržbu silnic (SÚS) k provedení posypu," uvedl mluvčí.

Nákladní auta se zastavila i u Šardic, kde narazila na nesjízdnou silnici. Na zledovatělé silnici uvízl i kamion v Hodoníně, a to na nájezdu z I/55 na Brněnskou ulici.

Dvě minuty před osmou dostali policisté další oznámení o havárii osobního vozu na cestě mezi Hodonínem a Ratíškovicemi. „Obešla se bez zranění, řidička si zajistila odtah," doplnil Zámečník.

O čtvrt na devět skončila v příkopu řidička osobního Citroenu, a to u Lužic vedle silnice I/55 směrem na Břeclav. „Sanitka ji odvezla do nemocnice," sdělil mluvčí.

Policisté vyjížděli i k případům, které si nevyžádali zdravotní újmy, při nichž řidiči nepřizpůsobili rychlost podmínkám na ledovce a vyjeli mimo silnici. „Mohou dostat pokutu, že nezvládli řízení nebo nedodrželi rychlost na takové cestě," podotkl mluvčí.

Podle informací od silničářů byly cesty první třídy v hodonínském okrese kolem osmé hodiny mokré po chemickém ošetření a sjízdné se zvýšenou opatrností. U druhých a třetích třídy byly zbytky rozbředlého sněhu po chemickém ošetření a také sjízdné se zvýšenou opatrností. V lesních úsecích je možnost vytváření zmrazků na silnicích.