Podle policistů při nehodě řidič osobního auta značky Peugeot nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu vozovky a dostal smyk. „Vyjel mimo silnici a havaroval, při čemž si způsobil lehké zranění,“ sdělil policejní mluvčí Petr Zámečník.

Následně tudy projíždělo osobní auto. Jeho řidička chtěla zastavit a pomoct. Do ní ale zezadu naboural další vůz, který nestačil včas dobrzdit. „Vznikla poměrně minimální škoda, takže se vše vyřešilo na euroformulář. První havarované auto se po vyproštění dostalo zpátky na silnici,“ dodal mluvčí s tím, že dechové zkoušky na alkohol byly u všech řidičů negativní. 

S dalšími těžkostmi se řidiči museli vypořádat těsně za hranicemi hodonínského okresu, a to především v Buchlovských horách, kde dopravu odpoledne komplikoval porouchaný kamion na namrzající silnici.

Nepříjemná byla také situace na silnici I/54 v Bílých Karpatech několik kilometrů od hranic okresu u Strání, kde byl neošetřený úsek sjízdný jen se zvýšenou opatrností.

Prodejce před břeclavským hypermarketem Lidl začal prodávat vánoční stromky už v pátek.
Vánoční stromky? Ceny se podobají těm loňským

Po třetí hodině odpoledne začalo na Hodonínsku sněžení ustávat, na silnicích však podle informací od silničářů zůstával po chemickém ošetření rozbředlý sníh.

Meteorologové k večeru předpokládají postupné slábnutí a ubývání srážek, později i částečné zmenšování oblačnosti a lokálně tvorbu náledí. Na noc a ráno pak předpovídají zataženo až oblačno, zpočátku místy, postupně ojediněle slabé sněžení.

„Později bude místy až polojasno. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi -1 až -5 stupni Celsia, v místech se sněhovou pokrývkou budou dosahovat ojediněle až k -8 stupňům Celsia. Místy se bude tvořit náledí a zmrazky,“ uvedl Mojmír Martan z brněnské pobočky Českého hydrometeorologického ústavu.

U Blanska havaroval autobus. Na špatně sjízdné silnici uhýbal osobnímu autu.
Autobus havaroval u Blanska. Na kluzké vozovce se vyhýbal protijedoucímu autu