„Ohrožovali tak nejen sebe, ale také ostatní účastníky silničního provozu," upozornil v pondělí hodonínský policejní mluvčí Petr Zámečník.

Hned v pátek jeho kolegové narazili na největšího hříšníka v Miloticích. „Při řízení osobního auta naboural do jiného, a způsobil tak škodu třicet tisíc korun. Policisté, kteří na místo přijeli a podrobili ho dechové zkoušce, nejprve nevěřili svým očím. Na displeji měřicího přístroje se objevila hodnota 4,6 promile alkoholu," sdělil mluvčí s tím, že řidič s naměřenou hodnotou souhlasil a požití alkoholu přiznal.

Policisté zastavili dalšího muže, tentokrát jednadvacetiletého, za volantem v sobotu ve Svatoborské ulici v Kyjově. „Ten při dechové zkoušce nadýchal 1,6 promile alkoholu. Na místě mu policisté zadrželi řidičský průkaz," uvedl Zámečník.

Obdobně úspěšní byli policisté v sobotu ve Vnorovech, kde kontrolovali jednatřicetiletého řidiče osobního auta. Při dechové zkoušce dosáhl téměř dvou promile alkoholu a na místě tak přišel o řidičský průkaz.

V neděli strážci zákona prováděli dohled nad silničním provozem u kempu Josef v Dubňanech. Při kontrole jednoho z projíždějících osobních aut narazili na jednatřicetiletého opilého řidiče, který nadýchal 1,4 promile alkoholu. „Rovněž na místě přišel o řidičský průkaz," podotkl mluvčí.

Zatím poslední případ s alkoholem za volantem policisté na Hodonínsku řešili v noci na pondělí mezi Josefovem a Lužicemi. „Pětapadesátiletá řidička osobního vozu couvala na silnici a chtěla se zřejmě s autem otočit. Přitom nacouvala do silničního příkopu, odkud již nedokázala vyjet," přiblížil Zámečník. Žena následně v autě na místě řidiče usnula. „Přivolaní policisté jí pak při dechové zkoušce naměřili dvě promile alkoholu v dechu. I tato žena přišla o řidičský průkaz," dodal policejní mluvčí.