„Řidič na tuto situaci reagoval tím, že strhnul řízení doprava. Přitom ale dostal smyk a vyjel mimo silnici. Následně narazil do travnatého svahu a poté i do dopravní značky. Neznámý cyklista, podle vyjádření řidiče z místa ujel pryč," sdělil hodonínský policejní mluvčí Petr Zámečník s tím, že cyklistou měl být muž ve věku mezi šedesáti a sedmdesáti lety, vysoký přibližně sto sedmdesát centimetrů.

„Na sobě měl tmavé oblečení a na řídítkách vezl větší tašku," doplnil mluvčí. Policisté nyní žádají řidiče, kteří místem v uvedené době projížděli, aby jim informaci o chování cyklisty na silnici potvrdili či vyvrátili.

Ke druhé nehodě pak došlo v hodonínské Kasárenské ulici, v pondělí druhého července mezi půl pátou a půl šestou hodinou odpoledne. V místech poškodil zatím neznámý řidič s neznámým automobilem zaparkovaný automobil značky Volkswagen Touran. Z místa ale ujel. „Z výsledků šetření policistů zatím vyplývá, že šlo o nějaké nákladní automobil, který mohl mít případně i slovenskou registrační značku. Nákladní automobil také mohl navážet zboží do některé z firem, které v místě sídlí," uzavřel Zámečník. Případní svědkové obou dopravních nehod mohou podat informace na telefonním čísle 974 633 260 nebo přímo na lince 158.