První z nich se stala ve středu 1. srpna v Hodoníně. „Neznámý řidič modrého osobního automobilu při průjezdu ulicí Sadová narazil do zaparkovaného Nissanu Almera. Narazil do něj pravou stranou svého vozu a Nissanu tak poškodil levý přední roh," popsal nehodu hodonínský policejní mluvčí Petr Zámečník. Řidič po srážce z místa nehody ujel, policisté po něm pátrají.

Veselí nad Moravou bylo dějištěm druhé z nehod, která se stala ve čtvrtek 2. srpna. Účastníky nehody byli tentokrát cyklisté. „Na křižovatce ulic Luční a Vláky se asi v 18.45 málem srazili cyklisté. Neznámá žena, která jela z centra, nedala při odbočování vlevo přednost protijedoucímu manželskému páru na kolech. Ti se snažili střetu s cyklistkou zabránit a začali prudce brzdit," sdělil mluvčí hodonínských policistů. Manželé ve věku 56 a 54 let při manévru upadli na silnici a zranili se. Cyklistka, která nehodu zavinila, z místa ujela bez zastavení. „Podle svědků se jednalo o ženu ve věku 17–20 let. Měla černé vlasy a dioptrické brýle, na zádech tmavý batoh. Oblečeny měla kraťasy a světle zelené tričko a jela na dámském trekingovém kole stříbrné barvy," popsal ženu policejní mluvčí.

Policisté žádají případné svědky obou nehod nebo ty, kdo by cyklistku mohli identifikovat, aby se ozvali na telefon 974 633 260 nebo přímo na linku 158.

Jarmila Brhelová