Po řidiči a nákladním autě policisté pátrají a prosí případné svědky o pomoc. Jednalo se o oranžové nákladní auto značky Iveco, které přijelo ve směru od Polešovic na Moravský Písek. „Je možné, že řidič kamionu už opustil republiku. Auto mělo zahraniční poznávací značku. Zatím jeho totožnost neznáme,“ dodal policista s tím, že řidiči za tento hazard hrozí až rok vězení.

Podle mluvčího Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) Marka Illiaše se podobné nehody stávají na přejezdech velmi často. „Byť to může znít paradoxně, tak řidič nakonec situaci vyřešil správně. Dopustil se přestupku, když na přejezd vjížděl v době činnosti světelného zabezpečovacího zařízení. Nicméně po této fatální chybě nezpanikařil a závoru prorazil a odjel mimo přejezd, čímž zabránil střetu s projíždějícím vlakem,“ uvedl Illiaš.

Škoda na poničeném zařízení přejezdu byla asi patnáct tisíc korun. „Závadu naši pracovníci opravovali za provozu, kdy vlaky přes přejezd musely jezdit sníženou rychlostí na deset kilometrů v hodině. A před přejezdem opakovaně houkaly,“ dodal mluvčí SŽDC.

Bouřka - Ilustrační foto
Jih Moravy zasáhly nad ránem silné bouřky. Hasiči vyjeli k třiadvaceti událostem