Oproti roku 2017 však počet zemřelých při dopravních nehodách klesl o deset. Nejvíce jich přišlo o život na silnicích druhé třídy, a to šestnáct. „Vyhodnocujeme nehody v nebezpečných úsecích. Snažíme se tlačit na správce silnic podněty na úpravu rizikových míst,“ sdělil vedoucí břeclavského dopravního inspektorátu Jiří Mach. Podle něj právě díky spolupráci se silničáři a úpravám na Břeclavsku vážných nehod ubylo.

Mrtví na silnicích v kraji:
2018: 49 lidí
2017: 59 lidí
2016: 49 lidí
Smrtelné nehody v roce 2018 podle typu silnice:
Dálnice: 3 lidé
Silnice 1. třídy: 15 lidí
Silnice 2. třídy: 16 lidí
Další: 15 lidí

Na nebezpečná místa na silnicích se snaží dávat pozor i Lukáš Frýželka z Brna. „Mám rád svoje auto i lidi, které vozím. Pokud je někde nepřehledný úsek, raději zpomalím, aby se nikomu nic nestalo. Hodně vyježděné koleje a díry jsou teď v Komárově,“ zmínil řidič.

Nejrizikovějším místem v kraji podle analýzy pojišťovny Allianz je aktuálně křižovatka na silnici I/52 na Břeclavsku, kde řidiči odbočují na Březí a do Mikulova. Za poslední tři roky se tam odehrálo jedenáct nehod se čtyřmi těžkými a sedmi lehkými zraněními. „Loni jsme tam upravovali dopravní značení,“ poznamenal Jaroslav Dostál z krajské správy a údržby silnic.

Sedmdesát kilogramů a šestnáct tisíc listů tvoří spis, který popisuje zpronevěru a zneužití právnické moci ženy.
Vymáhala dluhy, věřitelům je ale nevracela. Nepředala 22 milionů korun