Druhou adventní neděli vyrazily mažoretky ze Ždánic na soutěž do hlavního města. „Po sečtení výsledků z kol základních a super round nás vyhlásili se skladbou Páv nejlepší choreografií za podzim letošního roku a Mistr Mia League v kategorii Majorettes ve věku od patnácti do pětadvaceti let," popsala úspěchy trenérka mažoretek Alena Strmisková.

I ve velké konkurenci dokázaly získat cenná umístění. Seniorky vybojovaly první místo, a tím se také může chlubit Angelika se sólem Loutka. Na tuto soutěž si také připravili společné vystoupení s názvem Vánoční show nejen nejmenší děvčata od necelých čtyř let, ale také již dospělé babičky a i dva muži, kteří cvičili jako sob a Santa Claus. „I když pro spoustu cvičících to bylo úplně první vystoupení, tak skladbu předvedli na jedničku," pochválila svěřence trenérka a doplnila, že i po náročném soutěžním dni ještě sebrali poslední síly a vyrazili si užít vánoční atmosféru Prahy na Staroměstské i Václavské náměstí. „Domů jsme si odvezli nejenom zlaté medaile a spoustu zážitků, ale také překrásný pocit ze všech ocenění za celý soutěžní rok. I když jsme skvěle reprezentovali město Ždánice, veškeré náklady spojené s dopravou do Prahy jsme museli uhradit z vlastních financí," přiblížila Strmisková.

Zároveň děkuje všem, kteří je podporovali. „Nové soutěžní skladby premiérově předvedeme na našem Květinovém plese, který se uskuteční šestého února v Kulturním domě ve Ždánicích," pozvala na akci Strmisková.