„Podmínky pro mužský basketbal jsou tu ideální. Asi osm hráčů, kteří přešli z Hodonína do Břeclavi, vytvořili se zdejšími basketbalisty kompaktní tým,“ uvedl pivot Emil Christoph, jenž také dříve působil v hodonínských barvách.

„Příchod hráčů z Hodonína si všichni pochvalujeme a myslím, že i oni jsou spokojení,“ řekl trenér Lokomotivy Roman Ratajský. Proč ale perspektivní hráči působí v břeclavském dresu a nereprezentují Hodonín? Odpověď je jednoduchá.

Hráčům už došla trpělivost mačkat se v místní sokolovně, když se ve městě postavila nová sportovní hala, která by mužskému basketbalu tak slušela. „Byli jsme domluvení se Slovanem Hodonín, že budeme pod jejich hlavičkou hrát a trénovat v hale. Jenže vzájemná spolupráce se nezdařila dle představ a tak jsme se rozhodli, že s basketbalem v Hodoníně skončíme,“ pokračuje dál Christoph.

Hráči dlouho snili o postupu do vyšší soutěže, což se jim v Hodoníně nepodařilo. Po přesunu do nedaleké Břeclavi však nastal zlom. „Máme vynikajícího trenéra, který nás skloubil dohromady. Dbá hlavně na obranu a to se nám vyplatilo,“ popsal vytoužený úspěch jeden z nejlepších střelců týmu.

Dalším cílem ambiciózního celku je protlačit se ještě o stupínek výš. Do třetí ligy. Otázkou však zůstává, zda na to současný kádr bude mít. Tým se navíc musí vypořádat s odchodem kapitána Ivo Macka. „Budeme se muset poohlédnout po případných posilách.

Hodilo by se nám kvalitní křídlo a podkošový hráč, ale je to zatím spíše moje představa. Žádná konkrétní jednání dosud neproběhla,“ nastiňuje momentální situaci lodivod Ratajský. Hráči Lokomotivy Břeclav mají sice již po sezoně, úplný odpočinek od basketbalu však neplánují.

Čeká je přátelské utkání s druholigovým týmem Uherského Brodu, který jistě prověří kvalitu současné soupisky.