Pár TK Classic si další triumf připsal na závodě v Kroměříži. Mladá dvojice byla jen krok od zisku vyšší výkonnostní třídy. Tu Barčík s Petříkovou získali až na konci ledna v Kolíně, kde v obrovské konkurenci čtyřiatřiceti párů obsadili parádní čtvrté místo a získali vytouženou výkonnostní třídu C. Hodonínští tanečníci tak za půl roku dokonale zúročili své tréninkové snažení a udělali velkou radost nejen sobě, ale i svým trenérům, Václavu Masarykovi s Klárou Chovančíkovou. „Známá dvojice může být na své svěřence právem hrdá," říká předseda TK Classic při SVČ Hodonín Stanislav Chovančík.

Podle zkušeného funkcionáře ovšem za úspěchem Berčíka a Petříkové nestojí pouze zmiňovaní trenéři, ale také tréninková morálka, zodpovědný přístup k tanečnímu sportu a podpora rodičů.

Mladá hodonínská dvojice svoji taneční kariéru zahájila v červnu 2016, kdy absolvovala dvě soutěže pro začínající páry. Členové TK Classic na obou akcích triumfovali a od září již startovali na postupových soutěžích.

I v nich se Berčíkovi s Petříkovou náramně dařilo. „Při všech devíti startech se pokaždé probojovali do finále. Osmkrát skončili na stupních vítězů, čtyřikrát brali dokonce zlaté medaile," informoval Chovančík, který úspěšnou dvojici oprávněně chválí. „Je to velmi nadějný a cílevědomý pár. Pokud vydrží, má před sebou vekou perspektivu. Jsem velmi rád, že je v klubu máme. Věřím, že se postupem času dokáží prosadit hodně vysoko," říká Chovančík.

Předseda TK Classic by v jihomoravském klubu rád vychoval nástupce Masaryka a své dcery Kláry nebo Nováka a Adamové. Obě dvojice se v náročném sportu prosadily do absolutní špičky.

Vedení hodonínského oddílu však myslí na budoucnost a neustále pořádá nábor nových členů. „V této souvislosti bych do našich řad pozval všechny zájemce od pěti do šestnácti let, kteří by se sportovnímu tanci rádi věnovali," láká Chovančík nové členy. Bližší informace podá na emailové adrese classictk@seznam.cz nebo na telefonním čísle 774 414 954. „Daří se nám vychovávat mistry," vzkazuje závěrem.