Takový začátek si snad ani nepředstavovali. V 5. minutě po brankách Krejčiříka a Zábranského vedli 2:0. Když Zábranský přidal po čtvrthodině hry třetí branku New Stars, začalo se rodit velké překvapení. „My jsme ale hráli úplně v klidu, protože jsme neměli brankáře. Co šlo na naši na branku, to skončilo v síti. Moc jsem kluky nepodržel. I kdybychom ale prohráli, tak se nic neděje, protože letos se soustředíme výhradně na play off. Základní část bereme s nadhledem," uvedl hrající kouč Black Cats Robert Kolínek, který musel v pátek večer do branky. Oba stabilní brankáři se totiž omluvili. „Myšák šel do kina a Ivičič byl v práci," informoval Kolínek.

Ten poprvé inkasoval už ve 2. minutě, kdy se po rychlém brejku prosadil Krejčiřík. I následující část zápasu patřila New Stars. Zábranský v 5. minutě zvýšil na 2:0 a následně završil i další protiútok týmu v černých dresech. „Minulý zápas jsme dostali lekci, takže jsme na obranné hře trochu zapracovali. Chtěli jsme hrát zodpovědně zezadu, abychom neprohráli velkým rozdílem. Docela nám to vydrželo, dokonce jsme dlouho vedli, ale pak jsme se nechali vytáhnout a zkušený soupeř to trestal," řekl kapitán New Stars Karel Kučí.

Podle něj Kolínek za obdržené branky nemohl. „První tři góly byly z brejků. Tam by byl jakýkoliv gólman bez šance. Ve druhé půli by toho klasický brankář pochytal asi víc," uvedl Kučí.

K obratu zavelel Tomáš Beck, kontaktní branku zaznamenal v závěru první půle Martin Doležal.

Nápor favorita na chvíli otupil Lukáš Vrba, který krátce po změně stran zvýšil na 4:2. Kočky po obdržené brance znovu přidaly. Obhájce trofeje si vytvořil tlak i spoustu vyložených šancích, ale brankář Šohajda svůj tým v těžkých chvílích podržel. Před brankou soupeře selhali Joch se Šturmou.

Střelecké trápení utnul Beck, který znovu snížil. Vyrovnání zařídil Joseh Hesek. V té době už hráli Black Cats s vysunutým Kolínkem. S pěti hráči v poli se favoritovi dařilo. Obrat dokonal dvěma přesnými zásahy Joch. Sedmý gól dal po parádním uvolnění Hesek.

„My jsme uvažovali o tom, že to tak budeme hrát celý zápas, ale nakonec jsme si to rozmysleli a hráli to vždy jen chvilku," pravil Kolínek. Soupeř si s hrou v pěti nevěděl příliš rady. „Bránit to jde, ale každý si musí držet svůj prostor a z brejků se zpátky vracet na devítku," našel recept Kučí.

New Stars to však nezabalili a na rozdíl od utkání s Euroromou zápas dohráli se vší vážností. Kučí ve 47. minutě snížil na 5:7 a při následujícím oddechovém čase kapitán vysvětloval svým spoluhráčům, co po nich chce. Naději na bodový zisk ovšem utnul hezkým průnikem Herůfek.

Závěr ale patřil New Stars. Ve 49. minutě Vrba svým druhým gólem snížil na 6:8 a Vaculík v hektickém závěru upravil na konečných 7:8. Více toho už poražení nestihli.

„Soupeř v závěru trochu polevil. I když jsme dali slepené góly, náskok jsme nedokázali smazat," pravil Kučí.

New Stars se po dvou kolech krčí bez bodu naspodu tabulky, Black Cats jsou naopak se dvěma výhrami v popředí okresního přeboru. „Měli jsme těžký los. Ze zápasů s favority se musíme poučit a bodovat v zápasech s týmy ze středu tabulky," říká Kučí.

Okresní přebor ve futsale, 2. kolo: Black Cats Hodonín – New Stars Hodonín 8:7 (2:3)

Branky: 16. a 35. Beck, 37. a 46. Hesek, 38. a 40. Joch, 23. Doležal, 48. Herůfek – 5. a 15. Zábranský, 28. a 49. Vrba, 2. Krejčiřík, 47. Kučí, 50. Vaculík

Rozhodčí: Jonáš, I. Zima

Diváci: 30

Black Cats: R. Kolínek – Linhart, P. Dobeš, Beck, Doležal, Herůfek, Hesek, Joch, P. Šturma.

New Stars: Šohajda – Kučí, Fajgara, Vavřík, Novotný, Vaculík, Vrba, Zábranský, Krejčiřík.