Pět tisíc korun. Takovou částkou přispěli organizátoři ledové show společně s diváky na podporu dvouleté Karolínky Klimešové. „Těší mě, že návštěvníci mohli Karolínku osobně poznat. Je to smutný případ šťastného dítěte. Karolínka má dva roky, ale nechodí ani nemluví. Vývojem odpovídá desetiměsíční holčičce. Sourozenci Březinovi jezdí po různých exhibicích a show a podporují ji," uvedla hlavní organizátorka akce a mluvčí hodonínského klubu Ivana Vránková.

Manželka bývalého útočníka Starého Poddvorova navíc celou akci moderovala.

Tradiční exhibice byla vyvrcholením letošní sezony oddílu KRASO Hodonín. Tento klub za poslední rok přijal několik nových dětí, které divákům předvedly, co vše se pod vedením zkušených trenérek naučily.

Mladí hodonínští závodníci se v uplynulém roce zúčastnili prestižních závodů, ze kterých přivezli několik cenných kovů. „Sezonu by asi měly zhodnotit trenérky, ale já si myslím, že byla velmi úspěšná. Nabrali jsme nové děti, které pravidelně jezdí na závody. Máme zlatou medaili, máme nejlepší testy výkonnosti v republice. Hodláme v tom nastoleném trendu pokračovat. Chceme dělat krasobruslení na úrovni. Věřím, že Kraso Hodonín si udrží svoje jméno," pronesla Vránková.

Spanilou jízdu v sobotu předvedlo hned několik členů Krasa Hodonín. „V klubu máme patnáct až dvacet dětí. Věřím, že i díky exhibici přilákáme ke krasobruslení další ratolesti," věří Vránková.

Diváky pobavila především třináctiletá Aneta Svatošová, která si vystoupení před početným publikem náramně užila. „Bylo to naprosto úžasné. Měla jsem sice trochu trému, ale bylo skvělé vystupovat na jedné akci s Michalem Březinou. Z takového sportovce si musíme vzít s holkami příklad," pronesla nadaná dívka, která bude v příští sezoně hrát závodně hokej. „Moc se na to těším," řekla jmenovkyně slovenského reprezentanta.

Kromě Svatošové se lidem předvedly i Nikola Stávková, Adéla Káčerová, Luisa Krakau, Anna Maria Tlachová, Linda Kosíková, Sabina Michálková, Nela Žambochová, Valérie Pinkavová, Barbora Vránková, Viktorka Klepáčová, Nela Hromková, Natálie Kocáková a Lea Stávková. Na exhibici bylo také k vidění synchronizované bruslení v podání oddílu Skating club Brno. V Hodoníně se rovněž představila účastnice národního šampionátu žactva Karen Sovjaková ze Zlína a Veronika Lacková z Baníku Hodonín.

Hvězdami benefiční akce ovšem byli bronzový medailista z letošního mistrovství Evropy Michal Březina a jeho mladší sestra Eliška. „Vůbec nebylo těžké je do Hodonína dostat. Oba jsou to úžasní lidé," řekla Vránková. Členové Krasa Hodonín se s rodiči známých sportovců seznámili díky tréninkům v Brně. „Napadlo nás je oslovit. Zájem jsme měli především o Elišku, protože v účast Michala jsme ani nedoufali. Je perfektní, že k nám přijeli oba," uvedla Vránková.

Známí sourozenci neměli žádné přehnané požadavky. Naopak, v Hodoníně startovali zadarmo.

„Jediné, co požadovali, byla finanční podpora pro Karolínku Klimešovou," připomněla mluvčí hodonínského klubu.

Březina se na Slovácku představil vůbec poprvé. „Když mě organizátoři oslovili, bez váhání jsem souhlasil. Na podobné akce jezdím docela rád, protože mě těší, když mohu krasobruslení podpořit a na veřejnosti trochu propagovat," prohlásil brněnský rodák, který se slušně zaplněným ochozům odvděčil téměř bezchybným výkonem. „Měl jsem nachystanou exhibiční jízdu, kterou jezdím normálně při závodech. Neměl jsem čas si nic jiného připravit. Tak snad se to divákům líbilo," pravil.

V Hodoníně se blýskla i Březinova mladší sestra Eliška. „Byl to úžasný zážitek," řekla šestnáctiletá závodnice.

Ani předloňskou mistryni republiky nemuseli organizátoři přemlouvat. „Ve městě i na zimním stadionu jsem poprvé. Věřím, že se do Hodonína ještě někdy vrátím. Zimák se mi totiž líbí, je větší než u nás v Brně, kde trénuji," usmívala se sympatická sportovkyně.

Svěřenkyni trenérů Petra Starce a Karla Fajtra příjemně překvapila návštěva. „Tolik lidí jsem tedy nečekala," uvedla Březinová .

Zájem médií a především veřejnosti potěšil i samotné pořadatele.

Na zimní stadion TEZA dorazilo v sobotu odpoledne téměř pět set diváků. „Jsme nadšení. Takovou návštěvu jsme absolutně nečekali. Loňská exhibice byla taky krásná, ale tohle je bomba. Všem divákům za účast moc děkujeme," vzkázala fanouškům zimního sportu Vránková.

Dvouhodinovou show zakončil karneval pro veřejnost. Poslední bruslení zpříjemnil známý dýdžej Luděk Ptáček.