Na zajímavý futsalový duel se mohou přijít podívat diváci do hodonínské městské haly. Domácí budou bojovat o to, aby neskončili poslední a hosté z Ostravy o naději záchrany.

Buldoci v poslední době předvádějí zlepšené výkony, z čehož však dokázali vytěžit pouze bod za domácí remízu s Vysokým Mýtem. „Zlepšili jsme obranu, ale stále nás trápí neproměňovaní vyložených šancí,“ dobře ví hodonínský trenér Robert Kolínek.

Dnes budou mít futsalisté Hodonína jedinečnou možnost k premiérovému prvoligovému vítězství proti předposlednímu týmu tabulky Mikesce Ostrava. „Pokud neporazíme je, tak už nevím koho,“ zdůraznil Kolínek.

Ten nominoval k premiéře v první lize útočníka Radka Žurovce, který před sezonou přišel na hostování z Oranjes Dubňany. „Myslím si, že ještě asi nenastoupím v základu,“ zapochyboval nejlepší střelec posledního okresního přeborníka. Jeho futsalovou dráhu v září přerušilo vážné zranění.

Pro Mikesku je to velice důležité utkání, neboť bodová ztráta nejspíše pošle ostravský tým do druhé ligy. V současnosti mu chybí sedm drahocenných bodů na desáté Benago Praha. „Myslím si, že jakákoli bodová ztráta bude kluky těžko dotahovat. Věřím, že se Mikeska zachrání,“ doufá Radomír Koval, který je v letošní sezoně z Mikesky na hostování v Jistebníku.

Dlouhodobý účastník nejvyšší soutěže se v této sezoně trápí. „Před sezonou bylo hodně odchodů a pro současný mladý kádr je to letos hodně těžké,“ soudí Koval.

Ten ještě proti Hodonínu nehrál, neboť při výhře Jistebníku 7:3 byl zrovna zraněný. „Myslím si, že Hodonín doplácí na přechod z druhé do první ligy,“ vidí příčiny postavení Buldoků v nejvyšší soutěži bývalý hráč Mikesky.

 

Páteční program 1. ligy

Hodonín – Mikeska (20.00)
Chrudim – Šumperk
Eco Invest – Pardubice
VŠB Ostrava – Ml. Boleslav
Kladno – Benago Praha