Domácí Benago Praha představilo v pátek svoji novou akvizici z Latinské Ameriky – brazilského reprezentanta do dvaceti let Da Silvu. Ten si však proti Hodonínu nezahrál, neboť jeho horní končetinu ozdobila dlaha.

Zato nastoupil za Pražany obávaný fotbalový kanonýr především Sparty „Sigi“, tedy Horst Siegl. „Nehrál nic moc, takový normální průměrný hráč. Pořád zůstával vepředu,“ posoudil bývalého ostrostřelce trenér Buldoků Robert Kolínek.

Hodonínští nastoupili v téměř nejsilnější sestavě a byli Benagu, které lavíruje v oblastech mezi play off, záchranou a sestupem, rovnocenným soupeřem. „Hráli jsme dobře, ale opět je to bez bodů. Na Benagu bylo vidět, že hráli pod tlakem. Myslím si, že ve druhé půli jsme byli lepší,“ upozornil Kolínek.

Uvolněně hrající Buldoci měli za stavu 1:1 několik šancí, ale Vorálek s Nekardou je nedokázali využít. A tak přišla 34. minuta a možnost nejlepšího českého futsalisty posledních let Filingera. „Ve druhé půli už vypadal unavený. Ale odrazil se k němu míč, a levačkou nám jej poslal do sítě,“ podotýká Kolínek.

To však nemuselo rozhodnout, neboť Pražané byli v závěru pod hrozbou desetimetrového kopu za šestý faul. „Domácí měli několik očividných faulů, ale sudí je neodpískal. S rozhodováním rozhodčích jsme nebyli spokojeni,“ povzdechl si trenér hodonínských futsalistů.