„Od začátku až do konce jsme zápas odehráli v jednom tempu. Chvilkami jsme se trápili v útoku, kdy v některých pasážích hry byl pro nás míč spíše soupeřem než kamarádem. Myslím, že to bylo tím, že jsme se spíše připravovali po stránce fyzické, neboť víme, že toho času na přípravu v zimní přestávce není dost,“ řekl trenér Veselí Ľuboš Hudák.

Vánoce na Moravě s živým betlémem ve Vacenovicích.
Folkloristé připravili královský advent. Koledy zněly před živým betlémem

Již od začátku utkání se hodonínské házenkářky trápily hrou na postavenou obranu Veselí. Ani taktika brejkových protiútoků na křídelnici a kanonýrku hostů Patrnčiakovou jim nevycházela. Domácí celek si v prvním poločase počínal sebejistě. Osmibrankový náskok zaznamenaly panenky v pětadvacáté minutě, kdy stav zápasu byl 13:5. Do konce první půle stačili hosté vstřelit čtyři branky, ale na zvrat stavu to nemělo žádný vliv, neboť do šaten se odcházelo za poločasového výsledku 14:9 pro Veselí.

„Dneska jsme byli výrazně pomalejší v rozehrávce než soupeř. Nedařila se nám střelba, na kterou jsem před zápasem hráčky upozorňoval. Do poločasu jsme se pěti brankami na Veselí sice dotáhli, ale po přestávce to hráčky nezvládly v hlavách,“ zhodnotil kouč Hodonína Marián Šupík.

Po obrátce hostující házenkářky chtěly skóre utkání rychle změnit, ale místo toho dělaly více technických chyb, které zkušené panenky okamžitě trestaly. V osmačtyřicáté minutě po pěkné kombinační akci navyšovala spojka Šustková, která vsítila do brány hostů jednadvacátý gól, na 21:13.

Petr Šelepa.
Šelepu vystřídal ve veselském zastupitelstvu Pavel Tobola

„Škoda je, že jsem si pozdě uvědomil dát dřív šanci mladým hráčkám. Jinak jsem se zápasem až na pár malých chyb spokojený,“ dodal Hudák, kterého spolu s týmem čeká mezi svátky finálová házenkářská nejlepší čtyřka v Jindřichově Hradci.

V bráně hostů se ke konci zápasu objevila i mladá nadějná brankářka Zichová. Na druhé straně hřistě se do brány dostala i bývalá odchovankyně HK Hodonín Beranová, která si hned zkraje připsala dobrý zákrok. V pětatřicáté minutě byl stav 25:15, když domácí družstvo ještě do konce duelu dalo čtyři branky a konečný součet čtvrtfinálového duelu skončil 29:18.

„Neproměňovali jsme vyložené šance. Když už jsme se dostali na šestku soupeře a vyšla nám kombinace, tak jsme příležitost zahodili, protože jsme nedokázali překonat gólmanku. Veselí postoupilo zaslouženě do dalšího kola,“ zakončil Šupík.

Český pohár:
SHK Veselí nad Moravou – HK Hodonín 29:18 (14:9)

Sestava a branky Veselí:
Simona Lekešová, Dagmar Beranová – Mária Olšovská 8/2, Pavlína Zemčíková, Kateřina Novotná 3, Dagmar Lukšíková 1, Kateřina Slováková 2, Nikol Vinklárková 1, Karolína Žáčková 1, Jana Šustková 9, Dominika Valovičová 1, Alžběta Klimešová, Tereza Divílková, Nikol Soldánová 3.
Trenér: Ľuboš Hudák.

Sestava a branky Hodonína: Vanda Nejezchlebová, Barbora Zichová – Poláchová Diana 2, Alžbeta Tóthová 2, Petra Jadamíková 2, Andrea Jastrábová 1, Zuzana Klásková, Natálie Gärtnerová, Šárka Pospíšilová 3, Annamária Patrnčiaková 2, Hedvika Nováková 1, Simona Višňovská 1, Michaela Budayová 4. Trenér: Marián Šupík.

Žluté karty: Novotná, Lukšíková – Gärtnerová, Pospíšilová.
Rozhodčí: Valášek, Vychodil (Bauer).
Diváci: 248.

Vánoční trhy na Staroměstském náměstí v Praze.
Kam na nejlepší svařák. A za kolik?