Slaví trojice Tereza Bártová, Helena Sommerová a Kateřina Pisárová „První turnaj v roce a hned medaile. To je skvělé. Navíc po výhře nad Rumunkami. To se vždycky počítá. Holky dřely, hecovaly se a za to je musím pochválit,“ řekl trenér týmu Martin Pytlík.

Slavnostní vyhlášení ankety Sportovec okresu Hodonín za rok 2019 se po třech letech uskutečnilo ve Veselí nad Moravou. Foto: ČUS Hodonín
Sportovcům Hodonínska vládnou Sasínek a Vacenovská. Oceněn byl i Nedomanský

Ve čtyřhře juniorů postoupili do čtvrtfinále jen zkušení debloví spoluhráči František Onderka a Radek Skála, v boji o medaile však podlehli ruskému páru Vladislav Bannikov, Sergej Ryžov 1:3. Onderka prošel ještě ve dvouhře juniorů mezi šestnáct nejlepších, v osmifinále však prohrál s turnajovou jedničkou Polákem Samuelem Kulczyckim 3:4.

V soutěži kadetek postoupila Helena Sommerová mezi nejlepších šestnáct, kde však nedotáhla do vítězného konce slibné vedení 2:1 na sety s Kazaškou Mirkadirovou a prohrála 2:3. Také Vít Kadlec skončil v osmifinále, prohrál v pěti setech s Rusem Ryžovem.

Opilého řidiče, který způsobil škodu za 80 tisíc zajistili policisté v Moravském Písku.
Narazil do sloupu, auta, značky. Opilou jízdu ukončilo až zapíchnutí do příkopu

Do čtvrtfinále čtyřhry kadetů prošla pouze dvojice Štěpán Brhel, Vít Kadlec a bojovala o medaili, jenže Španělé Daniel Berzosa a Marc Miro je zdolali 3:0.