Co pro váš klub znamenalo pořádání mezinárodního mistrovství České republiky v jízdě na veslařském trenažéru?
Především velkou čest a hodně práce. Důvod, proč jsme chtěli šampionát uspořádat je, že letos slavíme výročí sto deseti let od založení veslařského klubu. Chceme rozhýbat a rozpohybovat hodonínské občany směrem k řece Moravě a zároveň otevřít oči svazu. Prostě ukázat, že se i veslařské akce dají dělat ve větším měřítku a pro více lidí.

Co všechno bude součástí letošních oslav?
Letošní oslavy budou dlouhé (úsměv). Výročí sto deseti let si připomeneme řadou akcí. Otevřené mezinárodní mistrovství České republiky v jízdě na veslařském trenažéru je první z nich. Za dva týdny se v Hodoníně koná sportovní ples, jehož jsme takovým letošním patronem. Budeme tam mít určité slovo. V květnu na Moravě pořádáme výroční regatu, kam se chystá i spousta českých oddílů, což nebývá obvyklé. V létě pokračujeme turnajem v plážovém volejbale, oslavy vyvrcholí Hodonínským drakobitím, které chceme letos jet na počest oslav.

Jak na tom momentálně hodonínské veslování je? Jste spokojený s členskou základnou?
Členská základna postupně roste. Byť to možná vyzní zvláštně nebo divně, ale mám obrovskou radost z toho, že se nám od září podařilo vytvořit tři nebo čtyři komerční hodiny, do kterých jsme dostali šedesát lidí. Nejsou to členové našeho klubu, přesto každý týden chodí veslovat. I v jednotlivých závodech máme želízka v ohni. Je otázka času, kdy se někdo z nich prosadí na republikovém šampionátu.