To celek Veselí v předposledním kole klopýtl se Šaľou a v pátečním boji vyhořel na východním Slovensku, když si odvezl vysokou prohru, která je druhou letošní porážkou. Do sedmnáctého kola nejvyšší házenkářské soutěže vstoupila lépe domácí Iuventa, která už po třech minutách hry vedla 3:0. Avšak i když se podařilo Veselí během dvou minut výsledek zkorigovat, i v dalších minutách režírovaly tempo hry domácí hráčky.

Ve dvanácté minutě po střele Kišikové vedly 8:4. Na tento nepříznivý stav zareagoval kouč Veselí Hudák, který si vzal oddechový čas. Ten však hostujícím házenkářkám nijak nepomohl. Spíše naopak. Nakopl ještě více Iuventu, která ve dvaadvacáté minutě vedla rozdílem deseti gólů. Nicméně závěr prvního poločasu vyšel přeci jen lépe panenkám, jež dokázaly výsledek alespoň upravit na 21:12. „První poločas byl z naší strany velmi disciplinovaný. V obraně jsme byli koncentrovaní, což nám potom pomohlo v útočné fázi. Dařilo se nám proměňovat střely z druhé vlny, po kterých jsme si vytvořili poměrně slušný náskok,“ řekl trenér Iuventy František Urban.

Ani po obrátce se průběh hry neměnil. Otěže měly stále v rukou domácí házenkářky, které si udržovaly dostatečný náskok a s jistým krokem si pojišťovali jubilejní desátou výhru v řadě. „Hned na začátku utkání se prokázalo, že soupeř jako je Iuventa, chyby nekompromisně trestá. O tom jsme se přesvědčili, když jsme inkasovali tři rychlé góly za sebou. Ač se to nezdá, víceméně to zápas rozhodlo. Pak už bylo potřeba klání nějak rozumně dohrát,“ nastínil vedoucí družstva Veselí Ivo Sádlo.

Michalovce tak vrátily panenkám podzimní prohru a po šňůře deseti výher se znovu dostaly do čela tabulky. Na veselské panenky bude v dalším kole čekat sok z Hané, který by potřeboval výhru jako sůl. Tu by však potřebovalo i Veselí, aby mělo jistou účast v play-off.

Iuventa Michalovce - SHK Veselí nad Moravou 36:24 (21:12)

Sestava a branky Veselí: Simona Lekešová, Adéla Hřebejková – Pavlína Zemčíková 1, Kateřina Novotná 2, Dagmar Lukšíková 6, Kateřina Slováková 1, Nikola Vinklárková, Jana Šustková 8/3, Dominika Valovičová, Alžběta Klimešová, Tereza Divílková 3, Sabina Kutálková, Nikola Soldánová 2, Eva Veselková 1.