„Mám velkou radost. Cítím zadostiučinění. Je to prostě úžasné,“ zářil krátce po sobotním závodě mladý český reprezentant.

Sasínek, který už má bronz z halového mistrovství Evropy, se v taktickém závodu dlouho držel na konci finálové dvanáctky, v posledním kole ale nastoupil a dostal se až na druhou pozici. V závěrečných metrech předstihl o sedm setin domácího Poláka Michala Rozmyse a podobně těsně prohrál jen s Probstem. „O Němci jsem věděl, už v rozběhu byl silný. Tušil jsem, že právě on bude mým největším soupeřem. Nejvíc jsem si ale hlídal Poláka. Když nastoupil, nebylo na co čekat. Bylo to o tom, kdo bude ve finiši silnější. Prohrál jsem, ale stříbro je super,“ uvedl na svazovém webu Sasínek.

Svěřenec trenéra Antonína Slezáka čekal ještě pomalejší závod. „Kluci začali sprintovat až dvě kola do konce,“ připomíná hodonínský rodák, který se po většinu takticky vedeného finálového závodu držel na chvostu startovního pole. „Těžko jsem se dopředu probíjel. Už tam byl opravdu velký rozdíl mezi prvním a mnou. Začínal jsem být nervózní, přesto jsem stále věřil, že soupeři tempo nevydrží a já budu mít na to, abych je na konci porazil,“ uvedl Sasínek.

Český reprezentant pak při náběhu do posledního kola nastoupil a postupně se probíjel kupředu až na stříbrnou pozici.

Mílař Filip Sasínek se stal prvním českým medailistou na letošním evropském šampionátu v Bydhošti. Splněný limit na světový šampionát do Londýna ale stále nemá. „Ještě se o něj někde pokusím,“ slíbil.