I když hráči Sudoměřic byli po nepovedeném víkendovém dvojzápase hodně skleslí, zůstali po dalších dvou porážkách optimisty. „Není potřeba věšet hlavy. V příštích zápasech to určitě zlomíme a bude to jenom lepší. Kvalitu máme, jenom se potřebujeme chytit. Musíme však ještě více makat a začít střílet branky," říká zkušený útočník Milan Hujsa.

Právě na mizernou koncovku doplatili Jihomoravané i o víkendu. „Chybí nám střelec, který by v klíčových okamžicích zápasu vzal zodpovědnost na sebe a dal gól," posteskl si vedoucí sudoměřického mužstva Jan Kaluža starší.

Proti Třinci i Karviné se hráči v tradičních žlutých dresech střelecky soužili. Úvodní část nedělního střetnutí přinesla oboustranně vyrovnaný hokejbal s šancemi i zajímavými momenty, diváci však za patnáct minut žádnou branku neviděli. „Chyběl nám hlavně důraz," řekl Kaluža starší.

Čekání na gól po dvou vyložených šancích spoluhráčů utnul až David Helešic, který v 19. minutě otevřel skóre. Slušné příležitosti pak měli i hosté z Karviné, ale skórovat se jim nepodařilo.

Sudoměřice byly v prvních dvou třetinách lepším týmem, závěrečnou část ale vůbec nezvládly a o těsný náskok přišly. Obrat odstartoval Jan Rosůlek, který krátce na začátku třetí periody srovnal na 1:1. Oba týmy se pak tlačily do zakončení a snažily se strhnout vedení na svoji stranu.

Karviná byla nakonec produktivnější. Ve 41. minutě se trefil Tomáš Tomiczek, výhru Severomoravanů pečetil v hektickém závěru Lukáš Dittman. „Je to hrozná škoda. Zápas jsme měli velmi dobře rozehraný. Místo toho, abychom přidali další branky a soupeře dorazili, jsme v závěru inkasovali a prohráli," prohlásil zklamaný Kaluža.

Ten těžko vstřebával i sobotní výsledek. Vstup do utkání v Třinci měli lepší domácí hráči, kteří v první třetině byli aktivnější a měli i více střel. Severomoravané se po zásluze ujali v 10. minutě vedení. V závaru před brankou Sudoměřic se prosadil důrazný Dominik Barnošák. Vyrovnat mohl ještě v první části Michal Tóth, ale trefil pouze tyč.

Na začátku prostřední části se domácím povedlo skórovat, jenže rozhodčí další gól Barnošáka kvůli hraní rukou správně neuznali. Třinečtí křivdu necítili a vzápětí zvýšili na 2:0. Proti bývalému klubu se trefil Tomáš Konderla. Ten překonal gólmana Brdečku při hře pěti proti čtyřem.

Vzápětí byl blízko další brance Věchet. Zkušený forvard v signalizované výhodě nedokázal uklidit míček do opuštěné branky. Vzápětí měl velkou příležitosti Dominik Říman, který se obtočil kolem protihráče, následně si položil i Brdečku, jenže jeho beton nedokázal přehodit. Slovácký celek vrátil do hry o body Tomáš Hübl, který se prosadil v početní výhodě, když za gólmana Heczka tečoval střelu obránce Slezáka od modré čáry.

Třinci se však povedlo soupeři znovu odskočit. Po pouhých sedmnácti vteřinách vrátil domácím dvoubrankový náskok Drábik, který střelou z levého kruhu k bližší tyči prostřelil Brdečku.

Sudoměřice se nechtěly vzdát a ještě ve druhé části opět udeřily. Svižnou ranou ihned po buly se prosadil pohotový Chovanec.

Rozhodnutí přinesla 33. minuta. Konderla v levém kruhu získal míček a přesně mířeným projektilem vymetl síť za Brdečkovými zády. Hosté se snažili v hektickém závěru porážku odvrátit, ale v koncovce nebyli přesní. Nejblíže ke gólu měl dvě vteřiny před koncem Michal Tóth. Sudoměřický forvard se při power-play prokličkoval až před domácí branku, položil si brankáře Heczka, ale už nedokázal nazvednout míček nad beton třineckého gólmana.

hokejbal, extraliga mužů

HBC Enviform Třinec – SK Sudoměřice 4:2 (1:0, 2:2, 1:0)

Branky: 10. Barnošák (Konderla, Filípek), 19. Konderla (Cieslar), 27. Drábik (Lajčiak, Věchet), 33. Konderla (Barnošák) – 26. Hübl (Slezák, Hujsa), 29. Chovanec (Kaluža, Tóth)

Rozhodčí: Královič, Haneček. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:1. Diváci: 80. Střely na branku: 39:34

Třinec: Heczko – Barnošák, Cieslar, Drábik, Filipek, Konderla, Lajčiak – Liboska, M. Říman, D. Říman, Samek, Mražik, Turoň, Věchet

Sudoměřice: Brdečka – Novák, Hübl, Štefka, D. Tóth – Slezák, Havlík, Helešic, Milan Hujsa, Chovanec, Kaluža, Kmenta, Navrátil, Otrísal, M. Tóth

SK Sudoměřice – HbK Karviná 1:3 (0:0, 1:0, 0:3)

Branky a asistence: 19. Helešic (Hübl, M. Tóth) – 34. J. Rosůlek (L. Rosůlek, Diviš), 41. Tomiczek (Pietrasz), 44. Dittman (Pietrasz)

Rozhodčí: Boháček, Prudík. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:1

Diváci: 87

Střely na branku: 22:19