Bývalá brankářka Písku a Liberce pomohla slováckému týmu v Partizánském výborným výkonem k zisku cenného bodu. Odchovankyně Zlína, která v rodném městě pracuje jako fyzioterapeutka a navíc do Bratislavy dojíždí na magisterské studium fyzioterapie, si zatím nemá v novém působišti na co stěžovat. „Popravdě se musím přiznat, že jsem příjemně překvapená. Doufám, že nám to vydrží i nadále," říká Stojarová v rozhovoru pro Hodonínský deník Rovnost.

Jak hodnotíte poslední zápas v Partizánském? Vzhledem k průběhu utkání se bod zdá být málo…

Byl to velmi vyrovnaný a bojovný zápas. Oba týmy do zápasu daly maximum. Jelikož jsme v začátku vedly již 8:1, tak je samozřejmě remízy škoda. V házené je ovšem možné všechno a utkání trvá šedesát minut, proto jsem velmi ráda za to, že když nás Partizánské začalo dotahovat, tak holky zabraly a udržely jsme aspoň ten bod. Určitě to pro nás byla velká zkušenost.

Ale vstup do sezony se vám povedl. Po dvou kolech máte tři body. Čekala jste něco podobného?

Popravdě se musím přiznat, že jsem příjemně překvapená. Když jsem do Veselí přicházela, doufala jsem, že budou holky bojovné. Jsme mladé družstvo a zatím se nám daří využívat přednosti našeho věku. (úsměv) Na mladý tým jsem byla zvyklá i z Písku. Náš celek je teď ovšem ještě mladší, ale holky jsou talentované a moc chtějí uspět, což je nesmírně důležité.

Čím to je, že se tak mladému družstvu daří?

Důležitá je bojovnost a nasazení. Sice máme méně zkušeností, ale ty se snažíme nahradit rychlostí.

Co vás vůbec na angažmá ve Veselí nejvíce lákalo?

Je to spousta věcí, nedá se přesně říct, co nejvíce. Již ze zápasů, které jsme ve Veselí v minulosti hrávaly, jsem věděla, že jsou tady výborní fanoušci. Navíc jsem se těšila do moravského klubu.

Nebála jste se, že by panenky mohly hrát v interlize pouze o záchranu?

Sezona je dlouhá a spousta týmů v létě hodně omladila. Takže náš věkový průměr mi zase až tak nevadil. Navíc z Písku jsem zvyklá s relativně mladým družstvem bojovat o každý bod.

Jiné nabídky jste v létě neřešila?

Měla jsem možnost zůstat v Písku. Dokončila jsem ovšem studium v Praze a velmi ráda jsem se vrátila na Moravu. Tím pádem mě tato nabídka nelákala. Jsem ráda, že jsem ve Veselí nad Moravou. Jsou tady výborní lidé. Jak funkcionáři, tak i fanoušci mě velmi příjemně překvapili.

Zlín o vás nestál?

Ve Zlíně mají nyní brankářek dost. A jsem ráda, že jsem ve Veselí, máme tady výborný kolektiv.

S jakými ambicemi jste na Slovácko vůbec šla?

Já si nerada dávám dlouhodobé cíle. Pro mě je důležité odvést v každém zápase či tréninku maximum. Výsledky se poté dostaví.

Jak hodnotíte letní přípravu?

Letní příprava se mi velmi líbila. Myslím, že se trenéru Hudákovi povedla dobře naplánovat. Vše mělo hlavu i patu a z tréninků jsem odcházela dostatečně unavená, jak to má v letní přípravě být. (úsměv)

Konkurence se nebojíte? Přece jenom Vanda Nejezchlebová chytala v minulé sezoně ve výborné formě.

Důležitější je, abychom předváděly vyrovnané a dobré výkony jako tým. Samozřejmě že malá rivalita a konkurence jsou důležité, člověka to vyburcuje k tomu, aby se více snažil.

Jaký vůbec máte s ostatními brankářkami vztah? Dokážete si ve všem vyhovět?

Myslím si, že výborný. Navzájem se s holkami podpoříme a dokážeme si i poradit, což je pro mě hodně důležité. Jsem opravdu velmi ráda, že jsme si s děvčaty sedly.

Někteří fanoušci si vás s Vandou Nejezchlebovou dokonce pletou. V čem jste si kromě vzhledu nejvíce podobné?

Jelikož máme podobnou výšku, máme i podobný styl chytání.

Žijete ve Zlíně a na tréninky pravidelně dojíždíte, nebo máte stejně jako další hráčky ve Veselí pokoj?

Na tréninky kvůli zaměstnání pravidelně dojíždím. Mám ovšem možnost s holkami ve Veselí přespat, ale zatím jsem neměla moc příležitostí to využít.

Co říkáte na mladý kolektiv?

Holky jsou talentované a hodně se snaží. Doufám, že nám bojovnost vydrží i nadále.

Když srovnáte Veselí a Písek, kde jste v minulém ročníku chytala, kdo je na tom lépe?

Je těžké oba kluby srovnat. V Písku byli také výborní fanoušci i nadšenci pro házenou. Na jihu Čech je to ovšem jiné než na Slovácku. Jinak si myslím, že jsou podmínky v obou oddílech dost podobné. A hala mi přijde lepší ve Veselí, jelikož se nemusí chodit venkem, ale to není žádný problém, který by mě v rozhodování nějak ovlivňoval. (úsměv)

Už se na souboj s bývalým klubem těšíte?

Na zápasy jak s Pískem, tak i se Zlínem se vždycky moc těším. Doufám, že oba týmy porazíme.