Trenéři slováckého oddílu pro chlapce a dívky připravili pestrý program. Fotbalové naděje ve věku od pěti do dvanácti let se zabavily při různých hrách, honičkách a soutěžích.

Součástí byla i návštěva zoo nebo plavba na dračích lodích. Na závěr všichni obdrželi diplom, medaile a sladkosti. „Dětem jsme se snažili cvičení podat zábavnou formou, pomocí her a soutěží. Spokojenost vyzařovala ze všech účastníků hodonínského kempu i z osmičky trenérů. Dobrá věc se zkrátka podařila a my všichni věříme, že prvním ročníkem jsme založili novou letní tradici,“ říká hlavní organizátor kempů FK Hodonín Vladimír Winkler.

Na stadionu U Červených domků a dalších sportovištích rozvíjelo svoje nejen fotbalové dovednosti pětačtyřicet dětí nejen z Hodonínska, ale i Břeclavska nebo Slovenska. Na chlapce a dívky dohlíželo osm trenérů. Vedle Winklera i Milan Kušnier, Igor Petrák, Jiří Zavadil, Roman Grabec, Milena Marková, Jaroslava Ralbovská, Petr Ivičič a Michal Bíza.

Posledně jmenovaný ocenil i velkou pomoc rodičů Ivana Sokola a Milana Franty. „Největší poděkování ovšem patří Vladovi Winklerovi, který to celé vymyslel, zorganizoval a nesl hlavní tíhu celého projektu,“ prohlásil známý mládežnický trenér Michal Bíza.

Hodonínští hokejisté se i ve velkých vedrech připravují na další druholigovou sezonu. Na led Drtiči vyjedou nejpozději v pondělí.
Hokejoví Drtiči čekají na led. Jurča se připojí k týmu až v polovině srpna

Největší odměnou pro hodonínské trenéry pak byla radost dívek a chlapců, kteří kempy navštěvovali. „Byly to dva týdny, na které se jen tak nezapomene,“ tvrdí Winkler.

Zkušený slovenský kouč našel jeden z receptů, jak i v letní přestávce udržet děti u fotbalu a sportu. První ročníku kempu FK Hodonín se setkal pouze s pozitivními ohlasy. „Úsměvy a nadšení dětí byly pro nás největší odměnou,“ uvedl Winkler.

Sportovně-fotbalový kemp FK Hodonín byl určen hlavně mladým fotbalistům a fotbalistkám ve věku od pěti do dvanácti let. Program kempu byl velmi pestrý. „Převážná část obou turnusů byla zaměřena na fotbalové tréninky, koordinační a gymnastické cvičení a rozvoj individuálních herních činností,“ líčí Winkler.

Děti absolvovaly miniturnaj, zahrály si fotbalgolf. Z dalších aktivit měl velký úspěch pohybový trénink na trampolínách, návštěva ZOO a hlavně plavení se po Moravě v dračích lodích a na paddleboardech. „Všichni jsme společně prožili dny naplněné pohybovými aktivitami,“ říká Winkler.

„Pokud si děti z toho, co jsme se jim snažili vštěpovat, vezmou do svého dalšího sportovního života alespoň něco, budeme jenom rádiu trenéři rádi. Naše snažení splnilo svůj cíl,“ dodal slovenský odborník.

Winkler společně s kolegy k různým aktivitám využil travnaté hřiště, umělou trávu a další sportovní plochy v Hodoníně.