Fanoušci Veselí tak mohou dál klidně spát. Žádné stěhování do Hodonína totiž nehrozí. Klub se ale s největší pravděpodobností uskromní a vedení bude pracovat s nižším rozpočtem než doposud. Manželé Břečkovi se nejspíše stáhnou do ústraní, jejich firma Britterm ale bude i nadále na chod klubu finančně přispívat.

„Házená ve Veselí neskončí. Možná budeme mít menší cíle, ale hrát budeme dál," uvedl vedoucí mužstva Ivo Sádlo. Jeho slova potvrdil i sportovní manažer Brittermu Vlastimil Procházka. „Byla by velká škoda, kdyby v interlize jedno družstvo skončilo. Házená ve Veselí má velkou tradici i zvuk. Proto nechceme o nejvyšší soutěž přijít. Proto budeme pokračovat i v případě, že některé hráčky odejdou," řekl dlouholetý veselský funkcionář.

Procházka věří, že se v klubu vypořádají i s odchodem manželů Břečkových, kteří svůj záměr před několika dny ohlásili. „Fanoušky chci ale uklidnit, firma Britterm nám bude i nadále finančně pomáhat," oznámil Procházka, který jedná i s dalšími firmami a podniky. „Od některých partnerů máme příslib, s dalšími firmami budeme teprve jednat," pronesl Procházka.

Ten rázně vyvrátil fámy, že by se klub přestěhoval do nedalekého Hodonína. „Tam v žádném případě nejdeme. Podle našeho názoru je Hodonín hokejové město a vrcholová házená patří do Veselí," řekl Procházka.

Podle něj se nejistota podepsala i na výkonech veselských hráček. „Před domácím zápasem s Nitrou se o tom holky bavily v kabině, a pak to tak na palubovce vypadlo," uvedl Procházka.

Toho mrzí i přístup veselské radnice, která do sportu nedává zdaleka tolik prostředků, kolik by si házená zasloužila. „Město nám bohužel příliš nepomáhá," krčí rameny Procházka. Toho trápí především vysoký nájem. „Co nám pomůže, když požádáme o grant, když v položce není tolik peněz pro všechny. Když budeme trénovat každý den, tak budeme za nájem haly platit deset tisíc korun týdně, což dělá za měsíc čtyřicet tisíc," informoval známý funkcionář.

„A my jsme od města dostali sto tisíc, což nám sotva vystačí na dva měsíce. A každý člověk musí uznat, že to je nic," dodal Procházka.