„Zklamání není zas až tak velké. Se silným soupeřem jsme odehrály celkem dobré utkání. Bohužel Most byl lepší a zaslouženě vyhrál," uznala po prvním letošním duelu Jana Šustková. Její velmi dobrý výkon neocenil pouze kouč Hudák, ale také řada fanoušků. „Slova trenéra i dalších lidí potěší," řekla skromně.

Rodačka z Velké nad Veličkou totiž pouze nestřílela branky, ale také přihrávala, připravovala šance a rozjížděla akce. Veškerou energii nakonec vydala zbytečně. Černí andělé potvrdili na jihu Moravy svoji kvalitu a mladý tým herně přehráli. „V prvním poločase jsme zcela propadly v obraně. Důsledně jsme nepřistupovaly k protihráčkám, které v klidu střílely z deseti metrů, což byla velká chyba," litovala Šustková.

Veselanky ovšem nijak nezářily ani v útoku. Proti důsledné obraně se mladý tým jen stěží prosazoval. „První půle byla ještě celkem slušná, ale po změně stran už se nám tolik nedařilo," řekla Šustková.

Na výkonu hostujícího celku nebyla znát dlouhá reprezentační přestávka ani nečekaný konec oblíbeného kouče Poloze. „Oba týmy na tom byly stejně, přestávka byla dlouho dopředu daná, takže to ani nikdo neřešil," uvedla. „A že by měl hrát soupeř kvůli rezignaci trenéra špatně? To jsem si vůbec nemyslela," přidala naděje veselské házené.

Mládežnická reprezentantka se na duel s mistrovským týmem dlouho dopředu těšila. „Docela jsem to prožívala. Byla jsem nahecovaná a měla velkou motivaci vyhrát," přiznala sympatická dívka. Vedoucí mužstva Ivo Sádlo jí společně s trenérem Ľubošem Hudákem před utkáním předaly kytici a bonboniéru. „Byla jsem překvapená. Vůbec jsem o tom nevěděla, moc mě to potěšilo," řekla Šustková. Zaplněná hala pak popřála talentované házenkářce zaslouženým potleskem. Mezi gratulanty byli i diváci. Třeba věrný fanoušek Karel Studnička dal mladé hráčce dvě plyšové hračky. Pozadu nezůstali ani další příznivci.

Šustková měla z dárků radost, žádnou velkou oslavu ale neplánovala. „Po porážce nemám co slavit, doma si ale sedneme," přiznala.

Od pondělí se šikovná spojka začala se spoluhráčkami připravovat na další těžký duel. Už ve středu totiž panenky čeká náročná šichta na Slavii. „V Praze bychom byly za bod rády," ví Šustková. Ta ovšem s týmem domů nepojede. Veselanka se v hlavním městě připojí ke zbytku dorostenecké reprezentace, kterou čeká turnaj ve Švýcarsku. „Program je náročný, ale mezinárodní konfrontace se nebojím," dodala s úsměvem.