Jiskra Kyjov – SŠB Ostrava 57:84, nejvíce bodů: N. Pražáková 15, D. Sluková 9.

„Abychom uspěli proti takto kvalitnímu soupeři, musely by naše hráčky odevzdat na palubovce výkon na sto procent a k tomu ještě hodně bojovného srdíčka,“ nastínil kyjovské možnosti trenér Vítězslav Štirba.

Žel tomuto výkonu se Kyjovanky přiblížily pouze v prvních sedmi minutách druhé čtvrtiny, kdy vymazaly soupeřův náskok na rozdíl dvou bodů.

„Pak naše hráčky na chvíli ztratily koncentraci a v polovině zápasu jsme prohrávali o deset bodů. Na začátku třetí čtvrtiny se zranila kapitánka Horáková a celý výkon našich hráček šel rapidně dolů,“ shrnul důvody neúspěchu Štirba. Ve druhé polovině zápasu na hřišti dominoval ostravský soupeř.

Jiskra Kyjov – SŠB Ostrava B 45:76, nejvíce bodů: Kopřivová 19, D. Sluková.

Ostravské béčko bylo také nad síly kyjovských basketbalistek. „Jako trenér jsme nebyl vtažen do zápasu, protože mi hráčky nedaly svým výkonem možnost podílet se na vývoji utkání, a to je před domácím publikem ostuda,“ zklamaně konstatoval kyjovský lodivod.

Do dalších duelů mají kyjovská děvčata o čem přemítat. „Asi by měly přemýšlet, jestli trénují čtyřikrát týdně kvůli tomu, že pak zápas doslova odchodí bez bojovnosti a snahy zvítězit. Jsem zklamaný, protože mě minulý hrací víkend přesvědčily, že bojovat umí, jenom chtít,“ burcuje do dalších basketbalových klání své svěřenkyně Štirba.