Na vedoucí trefu hostujícího Davida Lukeštíka odpověděl Marián Rehák, který v 10. minutě proměnil správně nařízený pokutový kop. Před poločasem na 2:2 srovnal Martin Brezina. Ten se elegantní patou prosadil po rohovém kopu Varmuži.

Alespoň bod Dukle zachránil Ondrej Macánek. Šestadvacetiletý futsalista o poločase nahradil v hodonínské sestavě kapitána Kučího, a ve 32. minutě po Kolaříkově asistenci uklidil míč mimo dosah vyškovského gólmana Karabinu do sítě.

„Asi je trochu náhoda, že branky stříleli pouze hráči ze Slovenska, ale já musím pochválit celý tým. Kluci podali adekvátní výkon domácímu prostředí. Takto dobře jsme před vlastním publikem snad ještě nikdy nehráli. Ukázali jsme kvalitu i bojovnost, všechno vygradovalo v závěru. Pro diváky to byl atraktivní zápas, výsledek odpovídá dění na palubovce," zhodnotil páteční bitvu kouč Dukly Marek Jánoš, který si remízy se silným protivníkem právem považoval. „Přijel k nám velmi kvalitní tým. Vyškov je dlouholetý účastník druhé ligy, v kádru má kvalitní futsalisty, což diváci sami viděli. Proto bod bereme všemi deseti," prohlásil Jánoš.

Slovácký celek neprohrál s Amorem ani ve druhém vzájemném duelu. Zatímco na podzim Dukla v divoké přestřelce zvítězila 10:8, v pátek večer se oba týmy spíše zaměřily na defenzivu. „Obě utkání byla naprosto rozdílná," říká Jánoš. „Tam nás soupeř spíše podcenil. Ve Vyškově jsme prohrávali 3:6 a sedmi brankami v řadě jsme výsledek otočili. Dnes k nám Amor přijel v úplně jiném rozpoložení. Vyškovu se venku příliš nedaří, proto hrál zodpovědně zezadu," pravil jeden z trenérů Hodonína.

Dukla nastoupila do zápasu se čtvrtým týmem tabulky bez zraněného kanonýra Vrby, za to s velkým odhodláním odčinit předcházející domácí nezdary a před vlastním publikem konečně bodovat. Začátek byl ze strany Hodonína slušný, Brezina však v úvodní vyložené šanci hostujícího brankáře Karabinu nepřekonal.

Amor byl v prvním poločase nebezpečnější. Favorita poslal do vedení Lukeštík, který střelou o tyč překonal bezmocného gólmana Jankoviče.

Vyškov se uklidnil, chytře držel balon, ale vývoj střetnutí pod kontrolou neměl. Janulík ještě pálil ve vyložené pozici mimo, ale v 10. minutě už se domácí dočkali. Karabina evidentně fauloval Krejčiříka a sudí ukázali na bílý puntík. Míče se zmocnil Rehák, který střelou doprostřed branky srovnal na 1:1.

Hosté si po obdrženém gólu vzali oddechový čas. Krátká domluva hráčům Amoru pomohla. Palla po špatně zahraném rohu protivníka a rychlém protiútoku zaskočil střelou na přední tyč hodonínského brankáře Jankoviče a Vyškov znovu vedl.

Další tutovky ale hosté nevyužili, a tak přišel na druhé straně trest. Po rohovém kopu se prosadil Brezina. Jeden z nejlepších hráčů zápasu skóroval patou po rohu.

V závěru měli hosté další slibnou příležitost, ale Obruča si na vyběhnutého Jankoviče nepřišel.

Amor měl i v úvodu druhé půle mírně navrch, v zakončení se ovšem trápil. Vysvobození přinesla až třetí trefa Krále zblízka.

Favorizovaný Vyškov ovšem o náskok opět přišel, když po Kolaříkově asistenci skóroval Macánek.

Dukla za nerozhodného stavu 3:3 vycítila šanci a neuvěřitelně ožila. Krejčiřík pálil z trestného kopu do břevna, famózní sólo Breziny skončilo těsně vedle a rána Macánka šla nad.

Pak domácí přečkali šanci Lukeštíka, nešťastná teč Varmuži zase skončila na boční síti.

V hektickém závěru byli blíž výhře Hodonínští, ale ránu Krejčiříka vyrazil pohotový Karabina a dorážející Janulík balon do sítě rovněž nedostal. Amor si nakonec oddechl, do kabin však jeho hráči odcházeli rozladění. „Samozřejmě jsme do Hodonína přijeli pro tři body. První poločas byl z naší strany celkem dobrý. Drželi jsme balon a dostávali se i do šancí, které jsme bohužel neproměnili. I po přestávce byla hra podobná, ale posledních osm minut nás domácí začali mačkat a klidně mohli i vyhrát," uvedl hostující zadák Pavel Tichý.

Bývalý fotbalista Bzence, který nyní válí za Brankovice, litoval především neproměnných šancí a individuálních chyb. „Všechno je to věcí zodpovědnosti a přístupu. Pokud si budeme v zápasech chtít vylepšovat individuální statistiky, tak to nikdy nikam nepovede," ví Tichý. „Pokud bychom nebyli hladní a lépe řešili koncovku, mohli jsme vyhrát. Takto máme pouze bod," přidal zklamaně.

Výkon soupeře ale sympaticky ocenil. „Pár kluků Hodonína znám z velkého fotbalu. Oproti podzimnímu duelu se hodně zlepšili, začali kombinovat, rotovat. Udělali výsledkový i herní pokrok," všiml si Tichý.

Dukla se díky remíze posunula v tabulce před VŠB Ostrava na devátou příčku. O víkendu má druhá liga volno. V sobotu 12. března se hodonínští futsalisté utkají v bohunické hale s předposledním Nasanem Brno.

2. futsalová liga, 19. kolo

FK Dukla Hodonín – SK Amor Vyškov 3:3 (2:2)

Branky: 10. Marián Rehák z penalty, 16. Martin Brezina, 33. Ondrej Macánek – 6. David Lukeštík, 11. Sebastián Palla, 27. Ondřej Král

Rozhodčí: Gasnárek, Gryc (Pivovarník)

Žluté karty: 19. Janulík – 33. Palla

Diváci: 265

Hodonín: Jankovič (Parobek) – Brezina, Varmuža, Bidmon, Janulík – Rehák, Kučí, Krejčiřík, Kolařík – Kotásek, Macánek, Kůřil.

Vyškov: Karabina (Kotulán)- Ševčík, Obruča, Petlach, Král, Lukeštík, Tichý, Chubirka, Palla.