Slovácký celek před vlastním publikem nepotvrdil senzační venkovní výhru z Brna, kde před týdnem zvítězil nad Žabinskými Vlky 8:3. Se soupeřem z dolní poloviny tabulky letos i podruhé vyšel naprázdno. Body sice byly blíž než na podzim, žalostná koncovka i výtečný hostující gólman Dyčka však byly proti. „Zklamání je obrovské," hlesl po dramatickém pátečním duelu domácí útočník Lukáš Vrba.

První poločas vyzněl jednoznačně pro hosty, kteří po většinu času drželi míč, dobře kombinovali a dostávali se i před brankáře Parobka, který nastoupil místo parťáka Jankoviče.

Vítkovice svoji převahu poprvé využily v 6. minutě, kdy se po přiklepnutí Sošky prudkou střelou k tyči prosadil Martin Bláha. Domácí gólman byl proti umístěné ráně bez šance.

Hráči z Ostravy měli i nadále navrch. Šanci Kováříka pohotově zmařil Parobek. Po rohovém kopu už ale Severomoravané vedli 2:0, když skóroval nekrytý Michal Soško.

Domácí trenéři si za nepříznivého stavu vyžádali oddechový čas. Nevýrazné mužstvo ale v krátké přestávce úplně neprobrali.

Dukla hrozila v úvodní části většinou pouze po standardních situacích. Po chytře zahraném signálu prudce pálil Krejčiřík, ale Dyčka dobře zasáhl. Trestný kop Vrby zase zastavila pevná hostující obrana, dorážka Varmuži zboku šla mimo.

Výrazné nebezpečí pro organizovaného soupeře neznamenaly ani pokusy Reháka a Breziny. Na druhé straně mohl zvýšit Kováčik, ale v jasné šanci selhal. „První půlka byla z naší strany strašná, což je u nás celkem zvykem," řekl Vrba.

Podobně mluvil i domácí kouč Marek Jánoš. „Nabádáme kluky, ať hrají naplno od první minuty, ale většinou nám to nevyjde. Dneska jsme prospali celý první poločas," zlobil se hodonínský trenér, který nad ležérním přístupem svěřenců zatím dumá marně. „Nevím, čím to je. Zda nervozitou, nebo něčím jiným. Každopádně v domácích zápasech působíme svázaným dojmem. Venku kluci hrají úplně jinak než před vlastním publikem," říká Jánoš.

Černek odešel do Brna Bez Martina Černeka se musí ve zbytku sezony obejít futsalisté Hodonína. Slovenský reprezentant po domácím zápase se Zlínem odešel do prvoligového Tanga Brna, kde bude hostovat do konce letošní sezony. V pátek nehrál ani Michal Bidmon, který stál za čtyři žluté karty.

Po změně stran ovšem hráči Dukly přidali a protivníka zamáčkli na jeho polovinu. „Druhý poločas byl diametrálně odlišný, po přestávce jsme hráli dobře," uvedl Vrba.

Byl to právě elitní hodonínský kanonýr, kdo ve 26. minutě střetnutí kontaktním gólem zdramatizoval. Nepříliš prudkou Vrbovu střelu jeden z hostujících hráčů tečoval za vlastního gólmana do sítě. „Bylo to jediné štěstí, které jsme proti Vítkovicím měli," trefně poznamenal Vrba. „Střílel jsem na zadní tyč a jeden z hostujících hráčů si balon sám hodil do branky," popsal autor svůj letošní patnáctý přesný zásah.

Ke zvratu ale šťastná trefa nestačila. „Bohužel daleko větší příležitosti jsme neproměnili," posteskl si Vrba.

Slovácký celek měl za stavu 1:2 navrch. Dukla ožila, domácí hráči zlepšili pohyb, zvýšili aktivitu i důraz, ale ve finální fázi ani koncovce nebyli přesní. Tutovku zazdil Kolařík, vhodný okamžik k zakončení zase prováhal Janulík. Krejčiřík z trestného kopu trefil dobře postaveného vítkovického gólmana do hlavy.

Nápor domácích alespoň na chvíli přerušila hostující střídačka. Krátký time-out ale hosty nevysvobodil. Převaha Hodonína vygradovala v závěrečných třech minutách. Hosté faulovali a soupeř dvakrát zahrával trestný desetimetrový kop.

Vrba ale pálil pouze do připraveného gólmana Dyčky, Krejčiřík třiadvacet vteřin před koncem dokonce poslal balon nad. „Moc jsem nemířil. Střílel jsem nahoru, bohužel jsem se přímo do středu, kde stál výborný hostující gólman," krčil rameny Vrba.

Domácí kouč hráče nezatracoval. „Krejčiřík byl určený, ale měl zraněný kotník, tak jsme vybrali Vrbu, který má dobrou střelu. Nebáli jsme se toho. Pak se odvážil zranění Krejčiřík a dopadlo to ještě hůře," pronesl Jánoš.

I tak mohla Dukla urvat alespoň bod. Kolařík ovšem pár sekund před koncem netrefil míč ideálně a spoluhráči po nepřehledné skrumáži míč za brankovou čáru nedotlačili. Radost vítězů byla oprávněná, hosté emocemi rozhodně nešetřili. „Vítkovice musejí být rády, že si z Hodonína vezou výhru a tři body," prohlásil Vrba. „Soupeř ale asi vyhrál zaslouženě. My můžeme litovat zahozených šancí," přidal zklamaně.

Stejně to viděl i Jánoš. „Kluky mohu pochválit pouze za bojovnost ve druhém poločase. Hráči se chtěli s výsledkem poprat, v koncovce však nebyli přesní a ani neměli štěstí. Takové šance se musí proměňovat, jinak nemůžeme ve druhé lize uspět," ví kouč Dukly.

Nováčka soutěže nyní doma čeká Baník Ostrava. Duel se zvučným týmem začíná se ve sportovní hale TEZA hraje v pátek večer. „Bude to podobný zápas jako s Vítkovicemi. Pokusíme se zabojovat a domácí výsledky konečně zlomit," dodal Jánoš.

2. futsalová liga, 16. kolo –

FK Dukla Hodonín – KFV ROUB Vítkovice 1:2 (0:2)

Branky: 26. Lukáš Vrba – 6. Martin Bláha (Doško), 13. Michal Soško

Rozhodčí: Šenkýř, Kabeláč (Havíř)

Žluté karty: Jaroš, Vančo, Bláha, Kováčik (všichni Vítkovice)

Diváci: 220

Hodonín: Parobek (Jankovič) – Rehák, Krejčiřík, Kučí, Macánek, Janulík,Vrba, Kolařík, Brezina, Varmuža. Trenér: Marek Jánoš.

Vítkovice: Dyčka – Holman, Vančo, Soško, Švábík, Jaroš, Polášek, Bláha, Kováčik. Trenér: Pavel Michura.